Na je studie

Publiek Management

Mogelijkheden na je studie

Na je master Bestuurskunde kun je als bestuurskundige op academisch denkniveau complexe problemen onderzoeken vanuit verschillende wetenschappelijke invalshoeken. Ook weet je hierop te reflecteren en kun je concrete oplossingen ontwikkelen en uitvoeren. Dit maakt jou uiterst geschikt om aan de slag te gaan in management- of adviesfuncties waarin je advies geeft aan de praktijk of zelf betrokken bent bij het uitvoeren en organiseren van beleid. Daarbij werk je samen met diverse partijen, zowel binnen als buiten het publieke domein.

Waar ga je werken?

De afstudeerrichting Publiek Management bereidt jou specifiek voor op een carrière als manager in de publieke of non-profit sector. Jij wordt expert in het managen van deze organisaties en hun relaties met burgers, bedrijven, en andere publieke organisaties. Je leert deze te optimaliseren om ervoor te zorgen dat beleidsdoelen daadwerkelijk worden gerealiseerd. Vanwege jouw brede kennis van management en organisatie kun je terecht bij heel uiteenlopende organisaties.

Veel afgestudeerde masterstudenten starten in een traineeship van een ministerie of gemeente. We zien ook studenten starten als adviseur bij een adviesbureau met focus op de publieke en non-profit sector. Sowieso zijn bestuurskundigen met een grondige kennis van management en organisatie populair op de arbeidsmarkt.

De theoretische inzichten uit de master zorgen ervoor dat ik in staat ben om serieus mee te denken en te praten over verschillende onderwerpen, zoals financiële modellen, organisatiestrategie en netwerksamenwerkingen.
Ik heb in de master Publiek Management veel praktische vaardigheden geleerd die me nu goed van pas komen. Denk hierbij aan adviseren, presenteren en het faciliteren van bijeenkomsten.
Tijdens de master Publiek Management krijg je de mogelijkheid om je theoretische inzichten en opgedane vaardigheden toe te passen in de praktijk. Samen met medestudenten werk je aan maatschappelijke opgaven en leg je de basis voor jouw carrière als publiek manager.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen