Waarom deze studie

Publiek Management

Waar gaat deze studie over?

Het doel van publieke en non-profit organisaties is het creëren van publieke waarde. Of het nu gaat over gezondheidszorg, onderwijs, cultuur, sport, belastingen of gemeentelijke dienstverlening; de burger verwacht dat publieke diensten effectief en efficiënt worden aangeboden. Dit impliceert een noodzaak aan professionals die in staat zijn om publieke organisaties optimaal te managen en organiseren – publieke waarde creëer je immers niet vanzelf.

Past deze studie bij jou?

In de masterspecialisatie Publiek Management leer je hoe je publieke organisaties kunt managen en organiseren, zodat ze hun maatschappelijke doelen kunnen vervullen. Je krijgt inzicht en vergaart kennis over essentiële aspecten van management en organisatie – zoals strategie, financiën en adviesverlening. Daarnaast krijg je de praktische kant van management en organisatie onder de knie.

De master kent een goede balans tussen theorie en praktijk, en integreert beide optimaal via casestudies, adviesopdrachten, gastcolleges en een stage.

Testimonials

Testimonial Guusje Smit

Guusje Smit - Alumna Publiek Management - Projectmedewerker bij Stichting Werkshop

Ik vond de brede oriëntatie van de opleiding door het gevarieerde curriculum heel fijn.
Ik vond de brede oriëntatie van de opleiding door het gevarieerde curriculum heel fijn.

In de master Publiek Management is er veel oog voor de koppeling tussen theorie en praktijk. Dit maakt de theorie tastbaar en actueel. Daarnaast vond ik de brede oriëntatie van de opleiding door het gevarieerde curriculum heel fijn.

Sandra van Thiel

Prof. dr. Sandra van Thiel - Coördinator Publiek Management

Dit masterprogramma staat in sterke verbinding met de praktijk: je leert dus niet alleen over hoe publieke organisaties maar past die kennis ook meteen toe in de praktijk.
Dit masterprogramma staat in sterke verbinding met de praktijk: je leert dus niet alleen over hoe publieke organisaties maar past die kennis ook meteen toe in de praktijk.

Dit masterprogramma is uniek in Nederland vanwege haar sterke focus op strategie, financiën en adviesverlening alsook haar balans tussen de theorie en praktijk van management & organisatie. Het uitgangspunt van het programma is dat goede managers niet alleen over, maar zeker ook met mensen kunnen spreken die in de bestuurlijke praktijk en in het realiseren van beleid het verschil maken. Zoals financiële experts, afdelingshoofden, professionals, politici en burgers. Kennisverwerving over de relatie tussen politiek en bestuur, en tussen overheid en samenleving, gaat gepaard met de ontwikkeling van een concreet toepasbaar handelingsperspectief op basis van managementinzichten.

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen