Case Based Learning bij het Erasmus MC

Ervaringen in de OPTAMICE studie | CLI Network Lunch
Datum
donderdag 15 feb 2024, 12:00 - 13:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Ruimte
Education Lab
Voeg toe aan agenda
Alexander Santos Lima

Netwerk met collega’s onder het genot van een lunch, terwijl je meer hoort over de interessante onderwijsinnovaties en onderzoeken die plaatsvinden binnen en buiten de EUR. Tijdens deze editie vertelt Dik van Gent (Erasmus MC) meer over de ervaringen met Case Based Learning in de OPTAMICE studie. 

Case Based Learning (CBL) zal de basis vormen van het medische curriculum vanaf 2024. Om te onderzoeken of deze activerende vorm van onderwijs inderdaad voordelen heeft, is in het tweede jaar van de Bachelor Geneeskunde een studie opgezet om CBL te vergelijken met het klassieke curriculum (OPTimizing AccoMpanying teachIng for Case based learning at Erasmus MC (OPTAMICE)). Toetsen direct na het onderwijs en zes weken na het tentamen laten zien, dat vooral de retentie van kennis beter is als CBL onderwijs gevolgd wordt. 

  • Spreker

    Dik van Gent is universitair hoofddocent bij de afdeling Moleculaire Genetica van het Erasmus MC en al ruim 20 jaar betrokken bij het geneeskunde curriculum. Hij is themacoördinator van het thema Oncologie en ook betrokken bij minoronderwijs en de Research Master Molecular Medicine. Zijn onderzoeksgroep vertaalt vindingen uit de moleculaire celbiologie naar medische toepassingen. 

    Dik van Gent

Meld je aan

I am Bevat verplichte velden
Do you have any dietary restrictions? Bevat verplichte velden
Erasmus University Rotterdam handles your information confidentially. Your data you will only be used for logistical purposes of this event. After this event has taken place, all data will be deleted. More information: Privacy Statement.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Meer informatie

Datum: donderdag 15 februari
Tijd: 12:00 - 13:00 (inloop vanaf 11:45)
Locatie: Erasmus Education Lab
Entree: gratis (inclusief lunch)

Georganiseerd door de Community for Learning & Innovation

Gerelateerde content
CLI Fellow Dik van Gent onderzoekt hoe je het Case Based Learning-traject kunt combineren met andere onderwijselementen voor optimale resultaten.
Dik van Gent
Gerelateerde links
Meer CLI events

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen