Feestelijke opening Education Lab (dag 3)

Datum
donderdag 15 nov 2018, 10:00 - 19:00
Type
Algemeen
Gesproken taal
Engels
Kamer
Erasmus Education Lab
Gebouw
Polak Building
Voeg toe aan agenda

Hieronder vind je het programma van de derde dag van de feestelijke opening van het Education Lab.

Sommige sessies vereisen inschrijving. Zorg er dus voor dat je het inschrijfformulier onderaan deze pagina invult als je aan een van deze sessies deel wilt nemen.

 

 

 

 

 • 10.00-10.30

  ENGAGE. An open call for innovation - door Rajarshi Chakraborty

  Engage is een nieuw initiatief om studenten, onderzoekers, medewerkers en hoogleraren te stimuleren hun ervaring bij EUR te verbeteren. Het initiatief is erop gericht een omgeving te creëren waarin ideeën kunnen ontstaan en waar de juiste ondersteuning is om deze uit te voeren. Kom naar de presentatie en de breakout sessie om je ideeën te delen en aan de toekomst te werken.

  *Inschrijven niet nodig

 • 10.30-11.00

  Education and emerging technologies in a changing world - door Dennis Jeroen van Iersel (Erasmus Tech Community)

  Deze presentatie gaat over de verschillende opkomende technologieën en hoe deze van invloed gaan zijn op de toekomst van studenten en de wereld in het algemeen. We vertellen over wat we moeten leren en hoe we ons kunnen voorbereiden op deze toekomst.

  *Inschrijven niet nodig

 • 10.00-12.00

  Spreken in het openbaar - door Carla van Driel (Hofplein theater)

  Spreken in het openbaar vraagt om specifieke vaardigheden. Vaak zie je een spreker te veel privé en/of onvoorbereid, waardoor de boodschap niet voldoende overkomt. Door gebruik te maken van elementaire theater oefeningen krijgt de deelnemer een aantal tools aangereikt die hij of zij op een speelse manier in de praktijk kan gebruiken om een boodschap beter over te brengen.

  *Schrijf je onderaan de pagina in voor deze sessie

 • 11.00-13.00

  Introduction to R - door Turing Students Rotterdam

  Op dit moment is gegevenswetenschap een nieuw, opkomend veld dat ons in staat stelt betere beslissingen te nemen. Veel studenten die in dit veld willen gaan werken, worden overdonderd door de hoeveelheid programmeertalen die er zijn voor gegevenswetenschap en -analyse. Ondanks dat zijn er veel redenen waarom ze R-taal moeten leren.

  Maak kennis met de basisprincipes van R en ontdek waarom het zo nuttig is. Als je bezig bent je voor te bereiden op je scriptie, mag je deze workshop zeker niet missen!

  *Schrijf je onderaan de pagina in voor deze sessie

 • 11.30-12.15

  Canvas Inspiration Session - door Giovanni Nobre MSc

  Canvas is het nieuwe LMS voor EUR en biedt mogelijkheden om je vak opnieuw vorm te geven. Tijdens deze sessie maak je kennis met verschillende EUR-vakken waarbij gebruik wordt gemaakt van active blended learning in Canvas. Risbo organiseert een MicroLab over hoe je Canvas kunt opnemen in je vak. Achteraf kun je je hiervoor registreren.

  *Inschrijven niet nodig

 • 12.00-14.00

  Students-for-Students inloopspreekuur

  Heb je een idee om het onderwijs te verbeteren? Students-for-Students (S4S) biedt (financiële) ondersteuning om ideeën werkelijkheid te maken!

  Students-for-Students (S4S) wil het opzetten van projecten die bijdragen aan het verbeteren van de kwaliteit van hoger onderwijs door studenten stimuleren en faciliteren. Wij ondersteunen dergelijke projecten met advies, bijdragen in natura (locaties voor evenementen, faciliteiten, enzovoort) en financiële steun. S4S wordt gefinancierd met geld dat vrijkwam toen de basisbeurs werd afgeschaft. Deze middelen zijn toegewezen aan universiteiten met als doel de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. We geven dit geld nu terug aan de studenten door de studenten zelf te laten bijdragen aan het verbeteren van hun onderwijs.

  Heb je een goed S4S-idee waarvoor je steun nodig hebt? Of heb je vragen? Kom langs tijdens de inloopuren van S4S. S4S project 'The Research Group' is ook aanwezig.

  *Inschrijven niet nodig

 • 12.15-13.00

  Digital Assessment Inspiration Session - door Giovanni Nobre MSc

  Sinds het nieuwe collegejaar biedt de EUR 336 plaatsen in de M-hal voor het afnemen met digitale toetsen met behulp van Chromebooks. Dit betekent dat studenten GEEN toegang hebben tot andere websites of software dan de websites/software die ze nodig hebben om de toets af te leggen. Een voordeel is dat er bepaalde multiplechoicevragen kunnen worden gebruikt die op papier niet mogelijk zijn. Zowel summatieve als formatieve beoordelingen kunnen digitaal worden uitgevoerd.

  Tijdens deze korte introductie maak je kennis met de interface van de Remindo-examensoftware en kun je vragen stellen over de mogelijkheden wat betreft het digitaliseren van examens voor jouw faculteit!

  *Inschrijven niet nodig

 • 13.00-13.30

  How do you educate students for an unknown future? - door Erdinç Saçan

  Het ontwikkelen van studenten in een steeds veranderende wereld is een echte uitdaging in het onderwijs. Veranderingen in de technologie hebben een situatie gecreëerd die informatie en dus vrije open leeromgevingen tot een gemakkelijk beschikbaar goed maakt. Hulpmiddelen om te leren worden interactief, contextbewust en intelligent in een snel tempo. Dit opent mogelijkheden om het onderwijs op een volledig open manier te benaderen. Het geven van eigenaarschap, vertrouwen en veiligheid in een op kracht gebaseerde aanpak creëert nieuwe settings voor gepersonaliseerd leren waarbij studenten eigenaar zijn van Content, Level, Pace, Style en Data.

  *Inschrijven niet nodig

 • 13.00-15.00

  Non-verbale communicatie - door Carla van Driel (Hofplein theater) 

  92.7% van communiceren is lichaamstaal, 7,3% is spraak. In deze training worden de deelnemers hiervan bewust gemaakt: klopt je boodschap met je fysieke uitstraling? Ben je bewust van hoe je lichaam reageert wanneer je praat met emoties? 

  Een onderzoek naar je eigen aangeleerde gedrag en hoe je spraak en lichaamstaal meer samen kunt laten werken.

  *Schrijf je onderaan de pagina in voor deze sessie

 • 13.30-14.30

  Learning innovation session for new employees

  Bij de Erasmus Universiteit Rotterdam kunnen leden van alle faculteiten rekenen op de ondersteuning van professionals die zich bezighouden met onderwijsinnovatie. Wij staan voor je klaar om je te helpen met het innoveren van je onderwijs. Tijdens deze introductiesessie ontmoet je een aantal leden van verschillende faculteiten die zich bezighouden met onderwijsinnovatie en kom je meer te weten over de projecten waarbij we betrokken zijn. We vertellen je bovendien hoe je onze hulp kunt vragen voor het uitvoeren van jouw idee voor onderwijsvernieuwing!

  *Contacteer Marijn van den Doel als je aan deze sessie deel wilt nemen

 • 13.30-14.30

  A start-up view on educational challenges - door EdTech

  De Community for Learning and Innovation (CLI) houdt de initiatieven van andere organisaties in Nederland en daarbuiten in de gaten. De CLI organiseert nu een korte introductiesessie over het EdTech start-up programma van LDE (Universiteit Leiden, Erasmus Rotterdam en TU Delft) en de zeven start-ups die daarbij betrokken zijn.

  EdTech is een van de snelst groeiende bedrijven met educatieve, datarijke platforms die steeds vaker worden gebruikt en een sterk groeiend aantal investeringen kent. De top drie van Nederlandse universiteiten (Leiden, Erasmus Rotterdam en TU Delft), vertegenwoordigd door LDE Centre for Education and Learning, onderzoeken hoe universitair leren en doceren werkt en hoe dat kan worden vernieuwd en verbeterd.

  Een specialistisch validatieprogramma gericht op Edu(Tech) start-ups, georganiseerd door de incubatie-initiatieven ECE, Plnt en YES!Delft. De aangesloten universiteiten zorgen voor testomgevingen en een netwerk zodat startups kunnen groeien en het onderwijssysteem kunnen veranderen. ECE, Plnt en YES!Delft stellen hun netwerk van mentoren, coaches, deskundigen en investeerders beschikbaar om dit proces te ondersteunen.

  *Inschrijven niet nodig

 • 14.00-15.00

  Breakout session: ENGAGE. An open call for innovation - door Rajarshi Chakraborty

  Engage is een nieuw initiatief om studenten, onderzoekers, medewerkers en hoogleraren te stimuleren hun ervaring bij EUR te verbeteren. Het initiatief is erop gericht een omgeving te creëren waarin ideeën kunnen ontstaan en waar de juiste ondersteuning is om deze uit te voeren. Kom naar de presentatie en de breakout sessie om je ideeën te delen en aan de toekomst te werken.

  *Schrijf je onderaan de pagina in voor deze sessie

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: Maester

  Maester is een e-learning platform dat kennis op een zeer effectieve manier overdraagt, zelfs als het onderwerp saai is. We geven automatisch feedback op de inhoud en voegen spelelementen en sociale onderdelen toe om leren leuker te maken.

  *Inschrijven niet nodig

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: Play2Speak

  Play2Speak combineert kunstmatige intelligentie met digitaal verhalen vertellen, om mensen te helpen met het leren van Engels. Door gebruik te maken van virtual reality kun je in een paar minuten naar het buitenland reizen om je taalvaardigheid te verbeteren, zonder dat je je huis uit hoeft!

  *Inschrijven niet nodig

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: Blackbear

  BLACKBEAR is een Nederlandse startup die zich richt op het ontdekken, ontwikkelen en presenteren van de NewGen (studenten en starters). Door hen in contact te brengen met bedrijfscasussen, projecten, hulpmiddelen, bedrijven en andere studenten/starters, proberen we de loop van de War for Talent te veranderen.

  *Inschrijven niet nodig

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: iThrive

  iThrive is een platform voor gedragsveranderingstraining dat gebruikmaakt van artificial intelligence (AI). Onze training stelt mensen in staat het beste uit zichzelf te halen en gezondheidsrisico's die gerelateerd zijn aan levensstijl, zoals stress, beroertes, diabetes, obesitas, enzovoort, weg te nemen. iThrive werkt op basis van een gedragsveranderingsmodel dat vijf keer zo effectief is gebleken als de standaardmethode. Momenteel richt de startup zich op het voorkomen van stress en burnouts.

  *Inschrijven niet nodig

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: Plagscan

  PlagScan is geavanceerde software voor het herkennen van plagiaat. Gebruikers kunnen plagiaat op een betrouwbare en efficiënte manier vaststellen. We willen studenten bewust maken van plagiaat en academische integriteit om de kwaliteit van het onderwijs te behouden door betere denkers en schrijvers op te leiden.

  *Inschrijven niet nodig

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: Learn Forward

  Eén docent, honderden studenten en één PowerPoint-presentatie. En wat dan? Learn Forward ontwikkelt software waarmee docenten in het hoger en lager onderwijs digitale inhoud in de leeromgeving kunnen leren gebruiken.

  *Inschrijven niet nodig

 • 15.00-16.00

  EdTech Start-up: Hubert.ai

  Feedback van studenten aan de docent is een van de belangrijkste middelen om de kwaliteit van onderwijs op universiteiten te verbeteren. Dit proces heeft in de aflopen jaren echter weinig aandacht gekregen. Hoewel we onze leefomgeving met onze stem kunnen bedienen, verwachten we nog steeds dat er verbetering plaatsvindt nadat we vakjes hebben aangekruist op een vragenlijst. Wij hebben een volledig nieuw feedbacksysteem gemaakt met behulp van de nieuwste KI-technologie en het heet Hubert.

  *Inschrijven niet nodig

 • 10.00-16.00

  Ervaar een DIY-booth 

  Doorlopende demo van de DIY-booths, waar je individueel kunt opnemen.

  *Inschrijven niet nodig

 • 11.00-11.30

  15.00-15.30

  Rondleidingen door het nieuwe lab en de studio

  Rondleidingen door de mensen die direct betrokken zijn geweest bij het realiseren van het nieuwe lab. Vraag ze alles wat je wilt weten!

  *Schrijf je onderaan de pagina in voor een van deze rondleidingen

 • 17.00-18.00

  Jazz optreden door het Sebastiaan van Bavel Trio

  "In het voorjaar van 2014 presenteert het Sebastiaan van Bavel Trio debuutalbum As The Journey Begins, waarvoor het direct een Edison in ontvangst mag nemen. De tour die volgt omvat onder andere een optreden met het Metropole Orkest tijdens het Edison-gala en een show op het North Sea Jazz Festival. Het album wordt door het Nederlandse jazzpubliek enthousiast ontvangen. Het album bevat acht van Van Bavels eigen composities, die thematisch intelligent aan elkaar zijn gelinkt. Het trio combineert improvisatie en elementen uit de jazz-traditie met invloeden uit Indiase muziek en klassieke vormstructuren." (bron)

  *Schrijf je onderaan de pagina in voor dit concert

 

Inschrijven

Gebruik het webformulier hieronder om je in te schrijven voor de sessies waar je aan deel wilt nemen. Bekijk voordat je je inschrijft het programma van dag 1 and dag 2.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen