Hoe werkt een transgenderoperatie eigenlijk?

Lunchlezing door dr. Garry Pigot
Datum
dinsdag 21 mrt 2023, 12:15 - 13:15
Type
Lezing
Gesproken taal
Nederlands
Locatie

Collegezaal 2, Onderwijscentrum Erasmus MC

Meld je aan! Voeg toe aan agenda

Transgenderoperaties zijn levensveranderend. In steeds meer ziekenhuizen in Nederland wordt het mogelijk deze ingrijpende operatie te ondergaan, maar wat houdt het eigenlijk precies in? Hoe kan van het vrouwelijk geslachtsorgaan een penis geconstrueerd worden en andersom? Hoe werkt dat met de plasbuis en bloedvaten? En is het na de operatie eigenlijk mogelijk om een erectie te krijgen?

Reconstructieve urologie is een vorm van plastische chirurgie binnen de urologie in het Amsterdam UMC waar transgenderoperaties worden uitgevoerd. Op deze afdeling is dr. Garry Pigot werkzaam. Tijdens deze lunchlezing zal hij ingaan op hoe transgenderoperaties in zijn werk gaan en hoe belangrijk creativiteit en handvaardigheid daarbij is. Maar ook over andere reconstructieve operaties bij mannen zoals de hersteloperatie na sterilisatie, kromstand van de penis of het plaatsen van een sluitspierprothese bij incontinentie.

Dr. Garry Pigot is uroloog in het Amsterdam UMC en gespecialiseerd in de andrologie, reconstructieve urologie en genderchirurgie.
 
Deze lunchlezing is onderdeel van een reeks over seksualiteit en gender die wordt georganiseerd door de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR), dr. Jos van der Geest en Studium Generale. Op 28 maart is Kelsey Billinghurst van Rutgers te gast om te spreken over bewust omgaan met seksualiteit in de zorg.

Meer informatie

Datum: 21 Maart 2023
Tijd: 12.15 - 13.15
Locatie: Collegezaal 2, Onderwijscentrum Erasmus MC
Toegang: gratis
Deze lezing is openbaar toegankelijk. Je hoeft niet een student te zijn. 

Georganiseerd door Studium Generale, de Academiecommissie van de Medische Faculteitsvereniging Rotterdam (MFVR) & dr. Jos van der Geest.

Gerelateerde content
Ziekten beïnvloeden seksualiteit, maar ook zorgbehoevenden hebben er behoefte aan. Hoe werkt dit en waarom is het relevant? Lunchlezing door Kelsey Billinghurst
190.000 mensen in Nederland zijn intersekse. Wat houdt dit precies in en welke misvattingen worden nog steeds in stand gehouden? Lunchlezing door Stichting NNID
Gerelateerde links
Meer evenementen van Studium Generale

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen