Workshop Interdisciplinariteit - online editie

Datum
donderdag 1 okt 2020, 14:00 - 16:30
Type
Workshop
Gesproken taal
English
Meld je aan Voeg toe aan agenda

Interdisciplinariteit is een thema binnen de strategie van de Erasmus Universiteit. Daarnaast is een vraagstuk nooit eendimensionaal en daarom is het lonend om dergelijk vraagstuk met een interdisciplinaire blik te bekijken.

‘Interdisciplinariteit’ is een buzzword aan hedendaagse universiteiten. Ook als er in de media over academisch onderwijs wordt gesproken komt het woord sinds het uitbreken van de coronapandemie steeds vaker voorbij. Journalisten en geïnterviewde wetenschappers reflecteren dan op het belang van het opleiden van generalisten, of het vinden van de juiste balans tussen generalist en specialist voor de uitdagingen van de toekomst.

Maar wat maakt een cursus of een opleiding nu precies interdisciplinair? Hoe overstijg je de multidisciplinariteit van het team dat het onderwijs aanbiedt en hoe kunnen interdisciplinaire vaardigheden worden aangeleerd aan studenten?

Tijdens onze bijeenkomst gaan we in op dit soort vragen. De insteek van de bijeenkomst is (zelf-)reflectief en actief. We reflecteren op de genoemde vragen en formuleren diverse antwoorden. Tevens zullen we het begrip met interdisciplinariteit bekijken vanuit het onderwijs. Wat zijn kenmerken van onze eigen disciplines en hoe kunnen we deze kenmerken inzetten en overstijgen in ons onderwijs? Waarom hebben studenten interdisciplinaire vaardigheden nodig en wat komt daarbij kijken? De onlinebijeenkomst heeft de vorm van een ‘pressure cooker.’

De sprekers van de workshop interdisciplinariteit zijn:

  • Iris van der Tuin, hoogleraar Theorie van de Cultuurwetenschappen en onderwijsdirecteur van de School Liberal Arts aan de Universiteit Utrecht (foto)
  • Siebren Teule, junior docent Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Utrecht
  • Hanna van Veeren, studentassistent Liberal Arts & Sciences aan de Universiteit Utrecht

 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen