Criminologie
van de Wijk, het Web en de Wereld

Tijdens je studie Master Criminologie

MyFuture

De jurist, fiscalist en criminoloog van de 21ste eeuw heeft een T-shaped profiel. Niet alleen wordt diepgaande expertise binnen een vakgebied verwacht (verticale lijn van de T), maar ook generieke vaardigheden en multidisciplinariteit is essentieel (horizontale lijn van de T). Afgestudeerden moeten onder meer effectief kunnen communiceren en tevens resultaatgericht, een teamspeler, gedreven én stressbestendig zijn. Het juiste diploma en werkervaring is (helaas) niet altijd voldoende om jouw droombaan te bemachtigen. Met de evenementen en workshops van MyFuture word je in de meest gevraagde skills getraind en leer je jezelf echt kennen. De inhoud van het MyFuture programma wordt afgestemd met studenten, docenten, (jong) alumni en de beroepspraktijk. Om succesvol te zijn op de arbeidsmarkt moet je een specialist én een generalist zijn en MyFuture gaat jou daarbij helpen.

Bereid je nu voor op de arbeidsmarkt van morgen. Doe mee met de gratis activiteiten en stel je eigen MyFuture menu samen door te kiezen waar jij behoefte aan hebt. Je kunt losse workshops volgen of je inschrijven voor gehele modules. Volg je een hele module, dan kom je in aanmerking voor het MyFuture certificaat. Op die manier ben jij je medesollicitanten een stapje voor! Investeer slechts een paar uur in jezelf en merk direct het verschil gedurende je studie, je dagelijkse leven en uiteindelijk je stap naar de arbeidsmarkt.

Create your own Future.

Common Study Programme in Critical Criminology

De sectie Criminologie is al meer dan drie decennia nauw betrokken bij een internationale samenwerking, het Common Study Programme in Critical Criminology (CSP). Het CSP is een uniek, internationaal, educatief, onderzoeksgericht programma voor postgraduates en masterstudenten in de criminologie. Het CSP is ontstaan ​​uit een samenwerking tussen de Universiteit van Bologna, de Erasmus Universiteit Rotterdam en de Universiteit van Saarbrücken, die nog steeds een van de belangrijkste en internationaal bekende kritische criminologen vertegenwoordigen. Het programma heeft zich altijd gericht op innovatieve academische kennis in de kritische criminologie.

Het CSP vindt twee keer per jaar plaats op verschillende internationale locaties en omvatten presentaties van onderzoekspapers en scripties, gastcolleges, debatten en een actief sociaal programma met studenten, PhD studenten, academische staf en andere netwerkpartners. Tijdens het masterprogramma van de Erasmus Universiteit worden alle studenten aangemoedigd om het Common Study Programme in Critical Criminology bij te wonen.

Studeren in het buitenland

Studeren aan een buitenlandse universiteit willen wij nadrukkelijk stimuleren. Het verbreedt je horizon en geeft je een beter inzicht in de internationale verschillen en overeenkomsten op het gebied van criminaliteit en criminaliteitsbestrijding. Het past daarmee perfect bij een ‘wereldse’ opleiding als de Rotterdamse master Criminologie van de Wijk, het Web en de Wereld. Alle aan een buitenlandse universiteit behaalde criminologisch relevante mastervakken op wo-niveau kunnen, na toestemming van de examencommissie, tot een maximum van 15 EC worden ingebracht als alternatief voor de specialisatie- en keuzevakken. Bij gelijke inhoud kunnen ook andere mastervakken worden vervangen door in het buitenland behaalde vakken.

Voor criminologie studenten zijn er diverse mogelijkheden om in het buitenland te studeren. Populair zijn bijvoorbeeld: Universität Hamburg, University of Kent, Middlesex University, Università degli studi di Bologna, University of New South Wales, Koç University Istanbul en York University.