Waarom deze studie

Criminologie
Campus Woudestein Erasmus Universiteit Rotterdam

Door te kiezen voor de masteropleiding Criminologie aan de Erasmus Universiteit, kies je voor actuele onderzoeksthema’s die ertoe doen en ook voor één van de grootste internationale havensteden. Hieronder lees je de belangrijkste redenen waarom andere studenten Criminologie je voorgingen:  

  • Je kunt je binnen het masterprogramma specialiseren in jeugdcriminologie of organisatiecrimi­naliteit en georganiseerde misdaad; 

  • Het onderwijs is kleinschalig en activerend; 

  • De masteropleiding biedt goede stagemogelijkheden in en rondom Rotterdam, de hipste stad van Nederland; 

  • Je scriptie kan gekoppeld worden aan onderzoek van de Rotterdamse criminologen. Denk hierbij aan thema’s als drugscriminaliteit in de Rotterdamse haven, de aanpak van ondermijning, big data policing en surveillance, complotdenkers, wapenbezit onder jongeren of seksuele straatintimidatie. 

  • De masteropleiding biedt de mogelijkheid om je horizon internationaal te verbreden via het Common Study Programme in Critical Criminology. 

Als criminoloog ben jij in staat de grote lijn te zien, afgewogen analyses te maken en professionals te adviseren. Je specialiseert je in Jeugdcriminologie of Organisatiecriminaliteit en Georganiseerde Misdaad, maar je verdiept je ook in de invloed van globalisering en digitalisering op criminaliteit en veiligheid in steden. En dit alles aan de hand van actuele vraagstukken uit de praktijk en (lopende) onderzoeken. 

Ervaringen van studenten

Sammie Verbeek
Sammie Verbeek
Lees haar verhaal!
Maurits Broekman
Bekijk zijn verhaal!
Lotte van Bezel
Bekijk haar verhaal!

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen