Toelating

Dubbele master Toga aan de Maas

Bekijk de opleidingspagina van de basismaster voor de toelatingseisen met een zachte knip. 

Geweldig dat je interesse hebt in de Togamaster! Bekijk hieronder of jij voor aanvang van de studie beschikt over een toelating gevende vooropleiding en de aanvullende voorwaarden om te mogen starten.

Studenten met een wo-bachelordiploma Rechtsgeleerdheid van zowel binnen als buiten Erasmus University Rotterdam hebben toegang tot Toga aan de Maas, mits de vooropleiding volledig is afgerond en je geselecteerd bent voor de masteropleiding.

Met een hbo-bachelordiploma Rechten ben je toelaatbaar nadat de pre-masteropleiding ESL Algemeen met succes is afgerond en je geselecteerd bent voor de masteropleiding.

Voor bachelordiploma's anders dan Rechtsgeleerdheid geldt dat deze toelatingsgevend kunnen zijn, indien aanvullend het civiel effect wordt behaald en je geselecteerd bent voor de masteropleiding.

Selectie

Toga aan de Maas biedt plaats aan maximaal 30 studenten. De toelating vindt plaats door middel van een selectieprocedure. Tot en met woensdag 15 juni 2022 is het mogelijk je aan te melden. Het motto is: hoe eerder hoe beter.  De gesprekken vinden immers plaats in de periode van 1 april tot en met 17 juni 2022. Op dinsdag 21 juni 2022 vindt het assessment plaats.  

Voor de selectie geldt: de perfecte student is niets meer te leren, het gaat om je motivatie!

Het doel van de Dubbele master Toga aan de Maas is om studenten net een beetje extra uit te dagen. Dit doen we door van je te vragen ook wat verder te kijken dan je ‘eigen’ rechtsgebied en door je uitgebreid kennis te laten maken (inhoudelijk en op het gebied van vaardigheden) met de beroepspraktijk.  

Het is dan ook niet zo dat je met enkel een goede cijferlijst toegelaten zal worden tot het programma van Toga aan de Maas. Een breder scala aan vaardigheden en eigenschappen is wat wij zoeken. Wij komen graag te weten wat jouw motivatie is voor de master!  

Tegelijkertijd is Toga aan de Maas een dubbele master, die je in minder dan twee jaar afrondt. In anderhalf jaar rond je zowel de door jou gekozen basismaster, als de Togamaster af. Het programma van Toga aan de Maas is dus uitdagend, er wordt een hoop van jou en je medestudenten verwacht. Om die reden hebben we een selectieprocedure, die maximaal 25 studenten toegang biedt tot het programma.  

Hier beschrijven wij de selectieprocedure, en tegelijkertijd nodigen we je van harte uit om te solliciteren!  

In de eerste ronde stuur je per mail een motivatiebrief in, alsook je CV en cijferlijst (tot dat moment: je hoeft op het moment van solliciteren dus nog niet alle cijfers van de bachelor binnen te hebben). De coördinator van Toga aan de Maas neemt deze stukken door, en beslist of jouw profiel op het eerste gezicht past bij Toga aan de Maas: heb je goed onderbouwd waarom je voor deze dubbele master wilt gaan en kunnen wij de verwachtingen die jij in je motivatiebrief uitspreekt waarmaken?  

Wanneer je de genoemde stukken hebt opgestuurd, krijg je automatisch ook toegang tot de tweede ronde.

In deze ronde dien je twee schriftelijke opdrachten te maken. Het zijn kleine opdrachten (in totaal zul je er maximaal een dag mee bezig zijn), waarbij gelet wordt op jouw creativiteit, en waarbij we proberen te achterhalen waarom jij een passie hebt voor het recht (in de breedste zin). 

Vervolgens word je uitgenodigd voor een gesprek. Bij het gesprek zullen twee medewerkers van Erasmus School of Law aanwezig zijn, in beginsel is dat altijd de coördinator van Toga aan de Maas. Daarnaast is het een medewerker van de sectie binnen Erasmus School of Law, waar de door jouw gekozen basismaster onder valt. Tijdens het gesprek worden de door jou ingediende stukken besproken. Het is de bedoeling je beter te leren kennen. Hoe is je academische en professionele carrière tot nu toe verlopen, wat vond/vind je leuk, wat vond/vind je moeilijk, en wat wil je bereiken in de nabije toekomst?

Ronde drie betreft een 'live'-assessment. Je wordt uitgenodigd, met een aantal medekandidaten om naar de universiteit te komen. We hebben een leuk middagprogramma voor jullie opgezet en het programma wordt afgesloten met een borrel. Naast de programmadirecteur van Toga aan de Maas, zijn er ook mensen uit de beroepspraktijk aanwezig. Het doel van deze dag is om tot een slotoordeel te komen: klopt de voorstelling van jouw persoonlijkheid die we tot dan toe hebben met jouw presentatie gedurende die dag en pas je al met al goed binnen de nieuwe lichting togastudenten?  

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen