Waarom deze studie

Fiscale Economie (Indirecte Belastingen)
Student smiling at the camera with a closed smile

Indirecte belasting - Youtube

De masterspecialisatie Indirecte Belastingen biedt je een brede basis én de verdieping naar specifieke onderwerpen als verbruiksbelastingen in Europese context, douanerecht en milieubelastingen. Verder verdiep je je niet alleen in de toepassing en interpretatie van het fiscale vakgebied, maar leer je ook je inzicht, kennis en creativiteit in te zetten voor het zelfstandig oplossen van fiscaal-economische uitdagingen.

Bovendien leer jij hoe je met een kritische benadering van je eigen discipline en een open blik op andere economische, niet-economische en niet-fiscale opvattingen, je bijdrage aan het vakgebied kunt leveren.

Vragen die aan bod kunnen komen tijdens je studie zijn bijvoorbeeld:

 • Kunnen belastingen ingezet worden bij het streven naar een duurzamere samenleving en klimaat?
 • Zijn vrijstellingen en een verlaagd tarief voor bepaalde consumptieve bestedingen wel effectief?
 • Is alcoholgebruik te reguleren met belastingheffing?

Virtual informatie sessie

Wil je meer weten over dit programma? 

  Is dit de juiste keuze voor jou?

  Systemen van nationale en internationale belastingheffing zijn subtiel en complex. De master is dan ook voor intelligente economen met een neus voor belastingen. Leidt het Europese BTW-stelsel inderdaad tot een beter functionerende interne markt binnen Europese Unie? Hoe werkt het douanerecht? Kunnen digitale technologieën bijdragen aan een betere beheersing en controle van BTW-afdrachten? Ook dit soort vragen komt aan bod tijdens je studie.

  Om over zulke onderwerpen goed te kunnen meedenken en discussiëren is het belangrijk dat je:

  • Analytisch en oplossingsgericht bent
  • Communicatief en assertief bent
  • Wiskunde toe kunt passen, met name bij bij beleidsmatige onderwerpen

  Waarom een Master in Fiscale Economie studeren in Rotterdam?

  De masterspecialisatie Indirecte Belastingen biedt je de mogelijkheid je kennis op het kruispunt van fiscale wetgeving en de economische wetenschap te verdiepen. Kenmerkend voor de studie zijn de multidisciplinaire seminars en werkgroepen. Je leert de consequenties van de Nederlandse fiscale regelgeving en de positie van ons land binnen internationale verbanden te analyseren. Ook krijg je de unieke kans om in groepsverband fiscaal-economische beleidsvoorstellen te ontwikkelen die je aan topambtenaren van het Ministerie van Financiën presenteert tijdens een afsluitend symposium.

  Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

  Brochure aanvragen
  Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

  Is dit jouw studie?

  Vergelijk @count opleiding

  • @title

   • Tijdsduur: @duration
  Vergelijk opleidingen