Hoogste punt nieuw Sportgebouw bereikt

Eric Fecken

Bij het plaatsen van de dakrand op 21,5 meter hoogte is het hoogste punt van het complex bereikt; een feestelijke mijlpaal waarbij op 10 november stil werd gestaan samen met Ellen van Schoten, vice-voorzitter van het College van Bestuur, en de bouwers.

Het nieuwe Sportgebouw, dat in 2022 in gebruik wordt genomen, krijgt steeds meer vorm en is duurzaam, energieneutraal, en deels circulair.

Uniek en duurzaam gebouw

Het gebouw past perfect in de doelen die onze universiteit stelt op het gebied van duurzaamheid. Zo bevat het lichte en transparante ontwerp hergebruikte materialen (zoals een oude sportvloer uit een sportcomplex en plafonddelen uit een oude jeugdgevangenis) en veel groen (o.m. een binnentuin, een boom en groenwanden met speciaal irrigatiesysteem).

Eric Fecken

Het ontwerp is op een bijzondere manier tot stand gekomen: eerst zijn de sportvoorzieningen bedacht en daarna is het gebouw er in samenspraak omheen gebouwd. Het nieuwe Sportgebouw is uniek in zijn soort doordat er meerdere sporthallen op elkaar gestapeld worden en de afmetingen van de overspanningen van het complex bijzonder groot zijn. Bijzonder is ook dat er een aantal zalen goedgekeurd is voor topsport.

Ellen van Schoten sprak de bouwers toe, bedankte hen en benadrukte hoe voorspoedig het project verloopt. Op uitdagingen als tekort aan grondstoffen en mensen wordt tijdig geanticipeerd en er wordt keihard gewerkt. Naar alle waarschijnlijkheid kan iedereen het gebouw zelf bewonderen en gebruiken vanaf het begin van collegejaar 2022-2023.

Meer informatie

Campus in Ontwikkeling

Gerelateerde content
Het nieuwe gebouw krijgt drie wedstrijdzalen, twee trainingszalen, een uitgebreide fitness-gelegenheid en een horecagelegenheid.
Erasmus sport building
Studeren naast een succesvolle topsportcarrière? Marloes Keetels (28) bewijst dat het kan.
Marloes Keetels laat trots haar diploma en gouden medaille zien
Bestuurslid dr. Ellen van Schoten en duurzaamheidscoördinator dr. Mariecke van der Glas praten ons bij over duurzaamheid.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen