Onderwijsraad met twee leden vanuit Erasmus Universiteit

Kristel Baele (rechts), naast aftredend voorzitter Henriëtte Maassen van den Brink

Onlangs werd afscheid genomen van een aantal leden van de Onderwijsraad, waaronder EUR-collegevoorzitter Kristel Baele. Dit belangrijke adviesorgaan telt echter nog steeds twee Rotterdamse namen: prof.dr. Pieter Huisman (Erasmus School of Law) gaat zijn tweede termijn in, dr. Iliass El Hadioui (Erasmus School of Social and Behavioural Sciences) is voor het eerst benoemd. 

De Onderwijsraad is een onafhankelijk adviescollege dat de regering en de Kamer, gevraagd en ongevraagd, adviseert over hoofdlijnen van beleid en wetgeving op het gebied van het onderwijs.

In het Onderwijsmuseum in Dordrecht vierde de Onderwijsraad onlangs haar 100-jarig bestaan. Bij die gelegenheid werd officieel afscheid genomen van een aantal leden, waaronder voorzitter Henriëtte Maassen van den Brink.

Ook Kristel Baele, voorzitter van het College van Bestuur, zwaaide na acht jaar af. Zij heeft bijgedragen aan de recente adviezen over internationalisering en bekostiging; adviezen die minister Van Engelshoven (OCW) in haar speech ook noemde als adviezen waar heel veel aan heeft gehad. 

Leden vanuit de EUR

De Onderwijsraad telt nog steeds twee leden vanuit de EUR. Prof.dr. Pieter Huisman (Erasmus School of Law, onderwijsrecht) is begonnen aan zijn tweede termijn. Daarna is het College van Bestuur blij met de benoeming van socioloog Iliass El Hadioui (Erasmus School of Social and Behavioural Sciences). 

De Erasmus Universiteit vindt het vanuit het oogpunt van maatschappelijke impact belangrijk om een bijdrage te leveren in organen als de Onderwijsraad. Dat past ook bij de nieuwe strategie, waarin ‘societal impact’ centraal staat. In de raad kunnen de EUR-wetenschappers vanuit een maatschappelijke verantwoordelijkheid een bijdrage leveren aan het debat en de lange termijnvisies voor het onderwijs in Nederland.  

Pieter Huisman (rechts)
Iliass El Hadioui (midden)
Onderwijsraad, met Kristel Baele

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen