Research Prize 2020 kent twee winnaars: Simone Dalm en Julian Schaap

Simone Dalm en Julian Schaap

De Research Prize heeft dit jaar twee winnaars: dr. Simone Dalm, assistant professor aan de afdeling Radiologie & Nucleaire Geneeskunde van het Erasmus MC, en dr. Julian Schaap, assistant professor Sociology of Music aan de afdeling Arts and Culture Studies van Erasmus School of History, Culture and Communication. De prijs is bestemd voor een gepromoveerd onderzoeker aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, die een uitzonderlijke onderzoeksprestatie heeft verricht en die aan het begin van een veelbelovende onderzoeksloopbaan staat.

Dr. Simone Dalm

Dr. Simone Dalm onderzoekt de ontwikkeling en toepassing van nieuwe radiofarmaceutica en zeer innovatieve strategieën om de beeldvorming en behandeling van prostaat- en borstkanker te verbeteren. Ze heeft bijvoorbeeld een innovatieve methode ontwikkeld om tumorcellen te detecteren en gericht deze cellen aan te pakken in de behandeling tegen prostaatkanker. Deze methode kan ook worden toegepast op andere kankersoorten. Voor de ontwikkeling hiervan heeft ze de Bas Mulder Award mogen ontvangen van het KWF, hetgeen een indrukwekkende prestatie is in dit stadium van haar carrière.

De jury van de Research Prize, bestaande uit rector magnificus Rutger Engels, dr. Carlos Riumallo Herl (ESE, laureaat Research Prize 2019), prof.dr. Pauline Jansen (ESSB), en prof.dr. Ting Li (RSM), is erg onder de indruk van de innovatieve onderzoekslijnen die dr. Dalm heeft opgezet en alle grants die ze heeft binnengehaald. Sinds het behalen van haar PhD in 2017 heeft ze al een Veni beurs ontvangen. Haar onderzoek heeft, naast dat het zeer innovatief is, ook een grote maatschappelijke impact. Resultaten van haar onderzoek worden al gebruikt door verschillende farmaceutische bedrijven.

Dr. Julian Schaap

In de afgelopen jaren heeft dr. Julian Schaap gewerkt aan onderzoek met een grote maatschappelijke en wetenschappelijke relevantie: sociale ongelijkheid gebaseerd op afkomst en etniciteit. Hij heeft, onder andere, deelgenomen aan verschillende tv-programma’s en onderzoeksfestivals om zijn bevindingen met het publiek te delen. Daarnaast is zijn werk verschenen in verschillende (vak)literatuur.

De jury was zeer te spreken over de mate waarin hij zich inzet voor het delen van zijn onderzoek en bevindingen met de buitenwereld en de manier waarop dit afstraalt op de Erasmus Universiteit Rotterdam als geheel. Schaap heeft in zijn carrière al verschillende awards mogen ontvangen, zoals de Thesis Award 2019 binnen de graduate school en de Dissertation Award 2020 van de Stichting Preamium Erasmianum, die zijn werk inter- en transdisciplinair en zeer innovatief vonden. De Research Prize 2020 zal Schaap kunnen helpen bij het verder uitbreiden van zijn onderzoek naar de rol van muziek in sociale en mentale welzijn en welke verschillen er zijn tussen groepen van verschillende leeftijden, etniciteit en gender.

Over de Research Prize

De Research Prize bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 7000 euro, en wordt gefinancierd door het Erasmus Trustfonds.  De prijs wordt uitgereikt tijdens de Opening van het Academisch Jaar 2020-2021 op maandag 31 augustus 2020.

Onderzoeker
dr. Simone Dalm
Onderzoeker
Gerelateerde content
Acht veelbelovende jonge wetenschappers van de Erasmus Universiteit Rotterdam hebben van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een…
Dr. Julian Schaap van Erasmus School of History, Culture and Communication heeft de dissertatieprijs 2020 van de Stichting Praemium Erasmianum toegekend…
Julian Schaap

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen