Zeventien jaar sport en spektakel bij Ahoy

Erasmus Memories: Jolanda Jansen

De teams van Ahoy en de Gemeente Rotterdam zaten nagelbijtend in een geblindeerde kamer te wachten op nieuws over het Eurovision Songfestival. Ahoy directeur Jolanda Jansen kwam naar buiten met een ernstig gezicht, maar dat bleek gelukkig toneel. Het Songfestival was binnen!

Erasmus Memories: Jolanda Jansen (2)

Jolanda reageert lachend op een videobericht van wethouder Saïd Kasmi, terwijl ze zich dat moment herinnert. Het Eurovisie Songfestival heeft duidelijk een speciaal plekje in haar hart gekregen. Allereerst vanwege de mensen: ook de videoboodschappen van zanger Jeangu Macrooy en executive producer Jessica-Jane Stam roeren haar, maar ook vanwege de omvang van de operatie. Ten tijden van het songfestival hing er zo'n ongelofelijke verzameling televisieschermen en licht- en geluidapparatuur aan het dak, dat zelfs het draagvermogen van het 50 jaar oude Ahoy moest worden getest.

Het evenement was misschien de kroon op haar werk, maar zeker niet het enige wat Jolanda sinds 2004 heeft meegemaakt bij Ahoy. Zelf houdt ze erg van sportevenementen, en ze denkt dan ook met veel plezier terug aan de Zesdaagse van Rotterdam waar Leontien van Moorsel haar fiets aan de wilgen (lees: het dak van Ahoy) hing. Ook kijkt ze graag terug naar de zeventien edities van het ABN AMRO Tennistoernooi die ze samen met toernooidirecteur Richard Krajicek organiseerde. In een videoboodschap vertelt de 'Wimbledon champ' hoe hij met veel plezier met haar heeft samengewerkt.

Kritisch denkvermogen

Richard Krajicek besluit zijn videoboodschap met de opmerking: "En ook altijd kritische vragen stellen. Dat vond ik niet altijd heel leuk." Jolanda erkent met een glimlach dat dat inderdaad een van haar eigenschappen is, en dat ze die tijdens haar studie bedrijfskunde aan de Erasmus heeft opgepikt. In de collegebanken leerde ze kritisch omgaan met de waarheid, en het op waarde schatten van meningen. Ze denkt nog graag terug aan het moment dat ze als nerveuze eerstejaarsstudent met de trein op Rotterdam Centraal aankwam voor de Eurekaweek. Altijd als ze terug is op de campus, bijvoorbeeld om een gastcollege te geven, krijgt ze dat warme gevoel zó weer terug.

Bekijk de volledige video om alle videoboodschappen te bekijken en kijk met Jolanda mee terug op haar ervaringen bij Ahoy.

Meer verhalen van alumni

Bier brouwen in tijden van crisis

A Walk With.. Tsjomme Zijlstra

Wrokko voor bi-culturele jongeren

Erasmus Alumni Chain: Wrokko

Een duurzaam broodje Falafval

Erasmus Alumni Chain: Falafval

Dit vind je misschien ook interessant

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen