Intake Engels

Een intake Engels is bedoeld voor studenten. Het resultaat kun je gebruiken om je in te schrijven voor onze avondcursus Engels, of om aan te tonen dat je aan de juiste taaleisen voldoet voor je studieprogramma of faculteit. Zorg dat je dit voorafgaand aan je inschrijving hebt nagevraagd. 

De eerstvolgende online intake Engels vindt plaats op:

 • Mondelinge toets: maandag 22, dinsdag 23 en woensdag 24 november 2021, diverse tijden beschikbaar (online via Zoom)
 • Schriftelijk toets: woensdag 24 november 2021, 09.30-10.15 uur.
 • Quick Placement Test (QPT): woensdag 24 november 2021, 11.00-12.30 uur.
 • Deadline: dinsdag 16 november 2021

Het is niet nodig om je apart in te schrijven voor de onderdelen: schriftelijke toets en computer-based toets.

Een online intake bestaat uit een mondelinge toets van 15 minuten met een docent Engels, een schriftelijke toets van 45 minuten en een computer-based toets (Oxford Quick Placement Test). Het resultaat van de intake bestaat uit een niveauverklaring waarin staat aangegeven op welk niveau je de taal beheerst (volgens het Common European Framework of Reference) en wat je cursusadvies is. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen de mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Heb je al kennis van de Engelse taal en wil je graag meedoen met een taalcursus? Weet je niet precies wat je niveau is en kun je dit ook niet aantonen door middel van een certificaat? Dan kun je je inschrijven voor een intake. Je hoeft geen intake te doen in de volgende gevallen:

 • Je doet op het moment van inschrijven mee aan het voorlopende cursusniveau van het LTC;
 • Je hebt al eerder een intake of assessment gedaan bij het LTC (niet langer dan één jaar geleden);
 • Je bent in het bezit van een LTC-certificaat van een voorgaand niveau (niet ouder dan één jaar).

In alle andere gevallen ben je verplicht om een intake te doen als je je wilt inschrijven voor een cursus. Op basis van de resultaten van de online toets, het mondeling en de schrijftoets, wordt je huidig niveau  bepaald (volgens het Common European Framework of Reference) en krijg je een cursusadvies. Het is niet toegestaan om je voor een hoger of lager cursusniveau in te schrijven dan het cursusadvies dat je op basis van de intake hebt gekregen.

Een intake Engels kost € 85,- en het cursusadvies is één jaar geldig. Je taalbeheersing kan immers zijn verbeterd of verslechterd als er meer dan één jaar verstreken is. Als je binnen één jaar na de toetsdatum deelneemt aan een taalcursus Engels, zal 50% van de intake kosten (€ 42,50) binnen drie weken na de start van de cursus teruggestort worden op je rekening.

Het LTC organiseert vijfmaal per jaar intakes Engels op vooraf vastgestelde data. De data worden per periode gepubliceerd, maar belangrijk om te weten is dat de intakes plaatsvinden in de maanden september, november, maart, april/mei en juli.

 • Je kunt je inschrijven voor een intake Engels via het online rooster en kiezen uit één van de beschikbare tijdslots. Let op! Het rooster is alleen zichtbaar in de periode dat er kan worden ingeschreven.
 • Nadat je je via het rooster hebt ingeschreven, moet je ook betalen voor de intake om je inschrijving definitief te maken. De betaling moet voor de deadline binnen zijn. Als we de betaling niet op tijd hebben ontvangen, wordt je afspraak geannuleerd. Je kunt betalen via de webshop (kies voor academisch jaar 2021).
 • Studenten met dyslexie kunnen extra tijd krijgen voor het schriftelijke examen. Stuur zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor de inschrijfdeadline een e-mail naar het LTC. Vergeet niet om ook je dyslexieverklaring mee te sturen.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen