Intake Engels

Current facets (Pre-Master)

Een intake Engels is met name bedoeld om het taalbeheersingsniveau van studenten vast te stellen. Het resultaat kun je gebruiken voor deelname aan een avondcursus Engels voor academische doeleinden van het LTC, om aan te tonen dat je aan de juiste taaleisen voldoet of om je in te kunnen schrijven voor een Master.

Wat kun je verwachten?

Een intake bestaat uit een mondelinge toets van 15 minuten met één docent Engels, een schriftelijke toets van 45 minuten en een online toets (QPT). Het resultaat van de intake bestaat uit een niveauverklaring van het LTC waarin staat aangegeven op welk niveau je de taal beheerst en wat je cursusadvies is. Let op: je ontvangt alleen een totaal resultaat, geen resultaten per testniveau.

Voor wie?

Heb je al kennis van de Engelse taal en wil je graag meedoen met een taalcursus? Weet je niet precies wat je niveau is en kun je dit ook niet aantonen? Dan kun je je inschrijven voor een intake.

Je hoeft geen intake te doen in de volgende gevallen:

  • Je doet op het moment van inschrijven mee aan het voorlopende cursusniveau van het LTC;
  • Je hebt al eerder een intake of assessment gedaan bij het LTC (niet langer dan één jaar geleden);
  • Je bent in het bezit van een LTC-certificaat van een voorgaand niveau (niet ouder dan één jaar).

In alle andere gevallen ben je verplicht om een intake te doen als je je wilt inschrijven voor een cursus. Op basis van de resultaten van de QPT, het interview en de schrijftoets, wordt je huidig niveau en het cursusadvies bepaald (volgens het Common European Framework of Reference). Het is niet toegestaan om je voor een hoger of lager cursusniveau in te schrijven dan het cursusadvies dat je op basis van de intake hebt gekregen.

Wat kost een intake Engels?

Een intake Engels kost € 85,- en het cursusadvies is één jaar  geldig. Je taalbeheersing kan immers zijn verbeterd of verslechterd. Als je binnen één jaar na de toetsdatum deelneemt aan een taalcursus Engels, zal 50% van de intake kosten (€ 42,50) binnen drie weken na de start van de cursus teruggestort worden op je rekening.

Wanneer vindt de intake Engels plaats?

Het LTC organiseert intakes Engels viermaal per jaar op vastgestelde data. De data worden per periode gepubliceerd, maar belangrijk om te weten is dat de intakes plaatsvinden in de maanden september, november, maart en juli. 

Periode 

Onderdeel

Datum

Inschrijfdeadline

1

Mondelinge toets

Donderdag 6 september 2018
diverse tijden beschikbaar

Woensdag 29 augustus 2018, 13.00 uur
 
1

Schriftelijke toets

Dinsdag 4 september 2018
09.00 - 09.45 uur

Het is niet nodig om je apart in
te schrijven voor dit onderdeel
1

Online toets

Dinsdag 4 september 2018
10.30 - 12.00 uur

Het is niet nodig om je apart in
te schrijven voor dit onderdeel

Inschrijven?

  • Je kunt je inschrijven voor een intake Engels via het rooster en kiezen uit één van de beschikbare tijdslots. Let op! Het rooster is alleen zichtbaar in de periode dat er kan worden ingeschreven.
  • Nadat je je via het rooster hebt ingeschreven, kun je betalen via de webshop. Alleen als je niet kunt betalen via de webshop (iDeal) of als je werkgever voor je betaalt, kun je gebruik maken van het inschrijfformulier. Dit formulier is via ltc@eur.nl bij ons aan te vragen.Indien je een factuur nodig hebt voor je werkgever vragen wij je om dit aan ons kenbaar te maken op het inschrijfformulier. NB. Na betaling via de webshop kan er geen factuur meer verkregen worden.