Intake Engels (voor deelname aan een cursus Engels)

Engels - Language & Training Centre (2017)

Een intake Engels wordt volledig online afgenomen en bestaat uit een korte, mondelinge toets (gesprekje met een docent) en een schrijfopdracht. Het resultaat van de intake bestaat uit een e-mail van het LTC waarin wordt aangegeven aan welke cursus je kunt deelnemen en het cursusadvies is één jaar geldig. Je taalbeheersing kan dan immers verbeterd of verslechterd zijn.

De eerstvolgende intake zal plaatsvinden in maart 2023. Exacte datum volgt.

DataLocationDeadline

-

Online via Zoom-

Let op: Voor de schriftelijke toets geldt een vaste dag en een vast tijdstip. Alleen voor de mondelinge toets moet jezelf een tijdslot kiezen; voor de schriftelijke toets word je automatisch ingeschreven.

Een online intake bestaat uit een mondelinge toets van 10 minuten met een docent Engels (via ZOOM) en een schriftelijke toets van 40 minuten (via Canvas). Beide onderdelen van de intake worden dus digitaal afgenomen; je hoeft niet naar de campus te komen. Het resultaat van de intake bestaat uit een e-mail van het LTC waarin wordt aangegeven aan welke cursus je kunt deelnemen. Let op: het resultaat van een intake Engels is uitsluitend een plaatsingsadvies voor de cursus. Dat is niet hetzelfde als een assessment (dat uitgebreider is). Je krijgt géén verklaring of certificaat waarop je niveau volgens de normen van het Common European Framework of Reference (CEFR) staat vermeld. Heb je een dergelijke verklaring nodig (bijvoorbeeld voor een mastertoelating aan de EUR), dan dien je een taalassessment Engels te doen.

Heb je al kennis van de Engelse taal en wil je graag meedoen met een taalcursus? Weet je niet precies wat je niveau is en kun je dit ook niet aantonen door middel van een certificaat? Dan kun je je inschrijven voor een intake. Je hoeft geen intake te doen in de volgende gevallen:

 • Je doet op het moment van inschrijven mee aan het voorlopende cursusniveau van het LTC;
 • Je hebt al eerder een intake of assessment gedaan bij het LTC (niet langer dan één jaar geleden);
 • Je bent in het bezit van een LTC-certificaat van een voorgaand niveau (niet ouder dan één jaar). 

In alle andere gevallen ben je verplicht om een intake te doen als je je wilt inschrijven voor een cursus.
De taaldocent die de intakes afneemt, bepaalt het cursusniveau (volgens het Common European Framework of Reference) waaraan je mag deelnemen.

Let op: Je krijgt géén verklaring of certificaat waarop je niveau volgens de normen van het Common European Framework of Reference (CEFR) staat vermeld, omdat een intake niet hetzelfde is als een assessment (een assessment is uitgebreider en je krijgt bij een assessment, in tegenstelling tot bij een intake, ook een level statement). Het is niet toegestaan om je voor een hoger of lager cursusniveau in te schrijven dan het cursusadvies dat je op basis van de intake hebt gekregen.

Een intake Engels kost € 50,- en het cursusadvies is één jaar geldig. Je taalbeheersing kan immers zijn verbeterd of verslechterd als er meer dan één jaar verstreken is. Als je binnen één jaar na de toetsdatum deelneemt aan een taalcursus Engels, zal 50% van de intake kosten (€ 25,-) binnen drie weken na de start van de cursus teruggestort worden op je rekening. Houd er wel rekening mee dat wij niet alle niveaus aanbieden en dat wij voor het doorgaan van een cursus afhankelijk zijn van een minimumaantal inschrijvingen.

Het LTC organiseert viermaal per jaar intakes Engels op vooraf vastgestelde data. De data worden per periode gepubliceerd, maar belangrijk om te weten is dat de intakes plaatsvinden in de maanden september, november/december, maart en juli.

 • Je kunt je inschrijven voor het mondelinge gedeelte van de intake Engels (dat wordt afgenomen via ZOOM) via het online rooster en kiezen uit één van de beschikbare tijdslots. Let op! Het rooster is alleen zichtbaar in de periode dat er kan worden ingeschreven. Voor het schriftelijke gedeelte hoef je geen aparte afspraak te maken, want deze vindt op een vaste dag en tijd plaats. Je wordt automatisch voor de schrijftoets ingeschreven als je een afspraak voor het mondelinge deel maakt.

  Na de deadline ontvang je een bevestiging met verdere informatie over de intake. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op via ltc@eur.nl

 • Nadat je je via het rooster hebt ingeschreven, moet je ook betalen voor de intake om je inschrijving definitief te maken. De betaling moet voor de deadline binnen zijn. Als we de betaling niet op tijd hebben ontvangen, wordt je afspraak geannuleerd. Je kunt betalen via de webshop (kies voor academisch jaar 2022).
 • Studenten met dyslexie kunnen extra tijd krijgen voor het online schriftelijke examen. Stuur zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor de inschrijfdeadline een e-mail naar het LTC. Vergeet niet om ook je dyslexieverklaring mee te sturen.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen