Veelgestelde vragen

Algemene vragen

Het Taal- & Trainingscentrum biedt 3x per jaar taalcursussen aan (oktober t/m december, januari t/m maart en april t/m juni). 

Onze cursussen zijn voor studenten, medewerkers en externen. We vragen wel een academische achtergrond (HBO/WO).

De cursussen vinden plaats op Campus Woudestein of worden online (via Zoom) aangeboden. De meeste cursussen zijn in de avond.

Inschrijven voor een cursus, intake, assessment of workshop gaat via onze webshop in Osiris. Je kunt inloggen met je studenten-ERNA of er een aanmaken als je die nog niet hebt. Bekijk de onderstaande video voor een uitgebreide uitleg over inschrijven via Osiris.

Let op: bij een intake is het soms ook vereist om een afspraak te maken voor een tijdsslot. Dit kan via de link op de intake-pagina. 

 

 

Hoe werkt inschrijven?

LTC | How to register for a course

De groepen bestaan uit maximaal 16 (campus) of 15 (online) deelnemers. Bij minder dan 12 deelnemers behoudt LTC het recht om een cursus te annuleren. Wanneer een cursus wordt geannuleerd vanwege te weinig deelnemers, word je hierover geïnformeerd en het betaalde cursusgeld gerestitueerd. 

De cursus wordt afgesloten met een examen. Je ontvangt een certificaat na afloop als je voor alle examenonderdelen een ‘ pass’ haalt. 

De cursussen vinden plaats op Campus Woudestein of worden online (via Zoom) aangeboden. De meeste cursussen zijn in de avond.

Je mag je, tijdens het volgen van een cursus, alvast inschrijven voor het vervolgniveau in de volgende periode. Ook als de uitslag van het examen nog niet zeker is. Is de deadline verstreken en heb je het voorgaand niveau niet gehaald, dan annuleren we je inschrijving en krijg je je geld terug.  

 

Dit kan tot aan de inschrijfdeadline. Dan krijg je het cursusbedrag teruggestort. Na de deadline is restitutie helaas niet meer mogelijk. 

Bij minder dan 12 inschrijvingen heeft de LTC het recht om een cursus te annuleren. Je wordt hierover geïnformeerd en je zal een restitutie ontvangen. 

Je kan intakes doen voor Nederlands, Engels en Spaans. Je hebt een intake nodig als je op een hoger niveau wilt instromen (mits je een  LTC-certificaat hebt van het voorgaand niveau, niet ouder dan 1 jaar). Na de intake ontvang je van ons het cursusadvies. Intakes vinden meerdere keren per jaar plaats, voor aanvang van de cursus.

De uitslag van een intake blijft een jaar geldig.

Met een intake (kort gesprekje met een docent) wordt bepaald in welke cursus je kan instromen. Een assessment bestaat uit een mondeling en schrijftoets. Na een assessment ontvang je een level statement, die je bv. kan gebruiken voor mastertoelating.

Aanwezigheid is niet verplicht, wel raadzaam. Indien je een cursus voor een ‘ elective’  volgt, wordt er een aanwezigheidsplicht vanuit de faculteit gesteld.

Als je de cursus niet hebt gehaald vanwege één onvoldoende, dan heb je de mogelijkheid om dat deel van het examen opnieuw te doen in de volgende examenperiode. Je mag een onderdeel één keer herkansen. Indien je twee of meer onvoldoendes hebt, is het niet mogelijk om te herkansen. In dat geval moet je de cursus opnieuw doen.

  • Dit geldt alleen voor Nederlands. Bij overige talen kan je luistertoetsen of mondelinge toetsen niet herkansen. 
  • Een herkansing kan je aanvragen via ltc@eur.nl.  

Bij ELS worden de cursussen gegeven door studenten, bij LTC door gekwalificeerde docenten. De cursussen bij LTC worden tevens afgesloten met een examen en een officieel certificaat.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen