Meet the Professor

Meet the Professor

Op 23 mei verzorgt het Wetenschapsknooppunt van onze universiteit Meet the Professor. Tijdens deze dag gaan professoren van de EUR op de fiets de stad in om op diverse basisscholen kinderen te laten kennismaken met het werk en onderzoek van een professor.

Kennismaken met wetenschap

In de weken voorafgaand aan het bezoek van de professor krijgen de kinderen zgn. quests in de klas die hen laten kennismaken met de professor die in hun klas komt. Op deze manier maken de kinderen kennis met wetenschap volgens de principes van onderzoekend leren.

Ontmoeting met een professor

De leerlingen gaan met de professor in gesprek over het vakgebied van de professor. In de voorbereiding hebben de leerlingen genoeg nieuwsgierige vragen voor de professor kunnen bedenken waar zij in deze ontmoeting antwoord op zullen krijgen. De kinderen zullen de professor nog versteld doen staan met hun kennis en kunde!

Waarom meedoen? 

  • Een les van professor in toga voor de klas. 

  • Een unieke kans om kennis te maken met wetenschap en onderzoekend leren. 

  • Gratis lesmateriaal voor 6 korte lessen van 15 minuten 

Deelnemen

Scholen kunnen alleen deelnemen als de maximale fietsafstand 30 minuten vanaf de EUR is (volgens Google-map) 

 


Helaas is aanmelden voor Meet the Professor 2024 niet meer mogelijk. Wij hopen in 2025 weer een editie Meet the Professor te mogen organiseren. Wellicht tot dan! 


 

Doelgroep Groep 6, 7 en 8
Kosten Gratis
LesmateriaalWordt via de mail verzonden. Deze 6 lessen van ca. 20 minuten vereisen een minimale voorbereiding van de leerkracht. Op 23 mei komt de professor langs voor een les van ca. een uur
  

Het aanmelden van meerdere klassen is toegestaan. Wij kunnen echter niet garanderen dat er evenveel professoren langskomen om voor elke klas afzonderlijk een les te verzorgen. Hierover nemen wij na de aanmeldperiode contact met u op. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen