ERC Consolidator Grants

De ERC Consolidator Grants worden toegekend aan wetenschappers die zelfstandig onderzoek willen doen en een eigen onderzoeksteam willen samenstellen, om zo te bouwen aan hun internationale carrière. Hieronder vind je een overzicht van de onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam die een Consolidator Grant ontvingen van de ERC.

ERC Consolidator Grant in 2016

Dankzij een ERC Consolidator Grant kan Xandra Kramer (bijzonder hoogleraar European civil procedure, Erasmus School of Law) de komende vijf jaar onderzoeken hoe EU-burgers betere toegang kunnen krijgen tot de rechten. Ze kreeg voor haar onderzoeksproject ‘Building EU civil justice: challenges of procedural innovations bridging access to justice’ een subsidie van 2 miljoen euro. 

Met het onderzoek richt Kramer zich op het verbeteren van toegang tot het burgerlijk procesrecht in de Europese Unie. Een effectieve en gelijke toegang tot de civiele rechter is van groot belang voor consumenten en bedrijven in de Europese Unie. De onderzoekers evalueren ontwikkelingen rond digitalisering, privatisering, procederen zonder advocaat en specialisatie in de civiele rechtspraak in vijf lidstaten en beoordelen de gevolgen daarvan voor het opkomende Europese civiele rechtssysteem.

Voorgaande jaren

Talent day 2017 - Consolidator Grant

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen