ERC Consolidator Grants

De ERC Consolidator Grants worden toegekend aan wetenschappers die zelfstandig onderzoek willen doen en een eigen onderzoeksteam willen samenstellen, om zo te bouwen aan hun internationale carrière. Hieronder vind je een overzicht van de onderzoekers van de Erasmus Universiteit Rotterdam die een Consolidator Grant ontvingen van de ERC.

ERC Consolidator Grant in 2020

Prof. dr. Claartje ter Hoeven

Prof. dr. Claartje ter Hoeven - onderzoek naar het welzijn van digitale 'Ghost Workers'.

In het project GHOSTWORK wordt het welzijn van ‘Ghost Workers’ bestudeerd. ‘Ghost workers’ zijn onzichtbare arbeiders die online taken uitvoeren zoals het opschonen van data of het classificeren van foto’s.

Het aanbod van dit werk groeit snel en is grotendeels onzichtbaar: deze online arbeidskrachten kunnen niet met managers praten, krijgen geen feedback en hebben geen arbeidsbescherming. Hoe beïnvloeden deze specifieke werkomstandigheden het welzijn van ‘Ghost Workers’? Omdat automatisering en kunstmatige intelligentie in steeds meer levensdomeinen en sectoren wordt toegepast, is het belangrijk om te onderzoeken wat de werkomstandigheden zijn van de mensen die dat mogelijk maken.

CreativeDesk

Loes Keijsers van de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft een European Research Council (ERC) Consolidator Grant van 2 miljoen euro ontvangen voor haar onderzoeksproject naar opvoeding van jongeren (PARADOx).

Met haar onderzoek kijkt Keijsers naar steun van ouders tijdens de opvoeding. Over het algemeen geldt: hoe meer steun ouders geven tijdens de opvoeding, hoe beter het gaat met het mentale welbevinden van hun kinderen. In het project PARADOx onderzoekt Keijsers hoe het dan toch kan dat ouders over al het algemeen meer steun bieden, maar tegelijkertijd depressie en angst toenemen bij jongeren. Zou het kunnen dat ouders soms te veel steun geven? En dat dit averechts werkt? Bijvoorbeeld omdat ouders alle problemen oplossen voor hun kind, en kinderen daardoor zelf niet leren veerkrachtig om te gaan met uitdagingen.

Voorgaande jaren

Talent day 2017 - Consolidator Grant

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen