Winnaars

Skyline Hefbrug

2022

Ingrid Blankesteijn

Racisme is een groot maatschappelijk probleem dat ook nog steeds in Rotterdam regelmatig voorkomt. Zorgverleners onderkennen echter niet altijd de impact van racisme op hun cliënten. In haar masterscriptie laat Ingrid Blankesteijn, afgestudeerd van de LDE-master Governance of Migration and Diversity, onder andere zien dat racisme en discriminatie ziekmakend kunnen zijn. Met haar Masterscriptie ‘The elephant in the treatment room’ heeft zij de 10e Rotterdam Scriptieprijs gewonnen.

Jamila Robbeson

Klimaatneutraal zijn in 2050. Dat is de stip op de horizon waar Rotterdam als stad naartoe werkt. Ongeveer eenderde van de CO₂ uitstoot wordt veroorzaakt door mobiliteit en transport. De gemeente Rotterdam heeft elektrisch vervoer hoog op de energietransitie agenda staan. Jamila Robbeson van Erasmus School of Economics heeft als masterstudent een innovatieve en relevante scriptie geschreven over de voorkeuren van de consument met betrekking tot de publieke laadinfrastructuur. Hiermee heeft zij de 9e Rotterdam Scriptieprijs gewonnen.

Jamila Robbenson
Alexander Santos Lima

Mareen Bastiaans

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2020 is Mareen Bastiaans met haar onderzoek genaamd 'Labor market and health effects of an activation program for the long-term inactive'. Werkactivering is een zeer relevant thema voor Rotterdam en Mareen heeft geprobeerd om een stap verder te gaan dan het huidige onderzoek naar de effecten van werkactiveringsprogramma's. Volgens de jury is het onderzoek uitzonderlijk goed opgezet en is zij voor de beantwoording van haar complexe vraag op zoek gegaan naar een vernieuwende combinatie van databestanden.

Mareen Bastiaans wint Rotterdam scriptieprijs 2020

Myrthe van Delden

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2019 is Myrthe van Delden met haar onderzoek genaamd “A design against crime”. De onderzoeker heeft zeer veel informatie verzameld met als casus een uitgebreide analyse van de aanpak over de strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ op Rotterdam Zuid. De stad Rotterdam profileert zich volgens de media als een repressieve stad bij het bestrijden van criminaliteit en overlast maar wil steeds meer plaatsmaken voor de ‘positieve veiligheid’. Deze scriptie gaat verder dan de louter repressieve aanpak en kijkt tevens naar de positieve gedragsbeïnvloeding als onderdeel van de aanpak van criminaliteit.

Myrthe van Delden wint scriptieprijs rotterdam 2019
Michelle Muus

2018

Alumnus Master in Management, Evan van der Holst. ‘A Search for a Fertilizer for Social Enterprises’.
Lees het persbericht.

2017
Alumnus Public Administration, Dee Dee Smeets MSc. Alleenstaande moeders & de Tegenprestatie. ‘Thuis zitten is geen optie en iedereen kan wat’. Maar wat als je een alleenstaande moeder bent?’.
Lees het persbericht.

2016
Alumnus of Media, Culture & Society, Wander van Baalen. Creating Space Together: An Ethnographic Case Study at the Pauluskerk.
Lees het persbericht.

2015
Alumnus Sociology, Arend van Haaften. Het maatschappelijk middenveld als ‘sociale incubator’.
Lees het persbericht

2014
Alumnus Criminology, Jeroen van den Broek. 'Van de straathoek naar Facebook: Een onderzoek naar het gebruik van social media door jongeren binnen de straatcultuur'.

2013
Alumnus of RSM, Rianna van Nieuwland.'How managing pipeline connectedness affects firm-level innovation and sustainable competitive advantage in the context of industrial ecology'.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen