Winnaars

2020

Mareen Bastiaans

De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2020 is Mareen Bastiaans met haar onderzoek genaamd 'Labor market and health effects of an activation program for the long-term inactive'. Werkactivering is een zeer relevant thema voor Rotterdam en Mareen heeft geprobeerd om een stap verder te gaan dan het huidige onderzoek naar de effecten van werkactiveringsprogramma's. Volgens de jury is het onderzoek uitzonderlijk goed opgezet en is zij voor de beantwoording van haar complexe vraag op zoek gegaan naar een vernieuwende combinatie van databestanden.

2019

  • De winnaar van de Rotterdam Scriptieprijs 2019 is Myrthe van Delden met haar onderzoek genaamd “A design against crime”. De onderzoeker heeft zeer veel informatie verzameld met als casus een uitgebreide analyse van de aanpak over de strijd tegen de ‘ondermijnende criminaliteit’ op Rotterdam Zuid. De stad Rotterdam profileert zich volgens de media als een repressieve stad bij het bestrijden van criminaliteit en overlast maar wil steeds meer plaatsmaken voor de ‘positieve veiligheid’. Deze scriptie gaat verder dan de louter repressieve aanpak en kijkt tevens naar de positieve gedragsbeïnvloeding als onderdeel van de aanpak van criminaliteit.

    Myrthe van Delden wint scriptieprijs rotterdam 2019
    Michelle Muus

2018

Alumnus Master in ManagementEvan van der Holst. ‘A Search for a Fertilizer for Social Enterprises’.
Lees het persbericht.

2017
Alumnus Public Administration, Dee Dee Smeets MSc. Alleenstaande moeders & de Tegenprestatie. ‘Thuis zitten is geen optie en iedereen kan wat’. Maar wat als je een alleenstaande moeder bent?’.
Lees het persbericht.

2016
Alumnus of Media, Culture & Society, Wander van Baalen. Creating Space Together: An Ethnographic Case Study at the Pauluskerk.
Lees het persbericht.

2015
Alumnus Sociology, Arend van Haaften. Het maatschappelijk middenveld als ‘sociale incubator’.
Lees het persbericht

2014
Alumnus Criminology, Jeroen van den Broek. 'Van de straathoek naar Facebook: Een onderzoek naar het gebruik van social media door jongeren binnen de straatcultuur'.

2013
Alumnus of RSM, Rianna van Nieuwland.'How managing pipeline connectedness affects firm-level innovation and sustainable competitive advantage in the context of industrial ecology'.