Vanaf 1 september 2024 is de naam van Erasmus Research Services (ERS) veranderd in Engagement & Research Services.
Alle trainingen en workshops worden digitaal gegeven via MS Teams. Als dit verandert, laten wij dit tijdig aan jou weten.
Engagement & Research Services (ERS) heeft een jaarlijkse cyclus van trainingen voor alle onderzoekers die een subsidieaanvraag willen schrijven. De trainingen worden gegeven door een ervaren subsidieadviseur of een externe trainer.
Ons doel is onderzoekers vertrouwen te geven in hun subsidieaanvraag door hen te voorzien van de benodigde kennis en hulpmiddelen: van weten of je in aanmerking komt voor de subsidie tot het oefenen van interview- en presentatievaardigheden. Na iedere training wordt lesmateriaal zoals slideshows, hand-outs of sjablonen gedeeld met de deelnemers via e-mail.
Hieronder staat een agenda van alle trainingen die momenteel worden aangeboden. Om je aan te melden voor één of meerdere trainingen, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met daarin je naam, je faculteit en de trainingen waarin je geïnteresseerd bent. Je krijgt dan een bevestigingsmail en aanvullende informatie.
Ons aanbod van trainingen breidt zich momenteel steeds meer uit. Hou daarom deze webpagina goed in de gaten of informeer bij jouw subsidieadviseur naar nieuws. Wil je een training volgen die wij nog niet aanbieden? Stuur dan een verzoek naar grantstraining@eur.nl.
Subsidiespecieke trainingen
Data en beschrijvingen van de trainingen
Wij bieden drie VENI-opleidingen aan. Om je in te schrijven voor een van de volgende trainingen, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
De informatiesessie over VENI staat open voor alle EUR-onderzoekers die van plan zijn een VENI-vooraanmelding in te dienen. De deelnemers zullen inzicht krijgen in de aanpak van het aanvraagproces, de geschikheids- en beoordelingscriteria en hoe een VENI-vooraanmelding het best kan worden gestructureerd.
Deze opleidingssessie staat open voor alle EUR-onderzoekers die van plan zijn een VENI-vooraanmelding in te dienen. Er wordt deskundige begeleiding geboden bij de aanpak van het verhalende CV ('academisch profiel') bij de voorbereiding van een VENI-vooraanmelding, waarbij praktisch advies wordt gegeven over hoe een klassiek CV met opsommingstekens kan worden omgezet in een overtuigend en samenhangend verhaal.
Deze opleidingssessie staat open voor alle EUR-onderzoekers die zijn uitgenodigd om een volledig VENI-voorstel in te dienen. Er worden tips en trucs gegeven voor elk onderdeel van het aanvraagformulier voor een volledig VENI-voorstel en, indien mogelijk, inzichten op basis van de resultaten van eerdere aanvraagrondes.
Wij bieden verschillende VIDI-trainingen aan. Om je in te schrijven voor een van de volgende trainingen, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
Deze opleidingssessie staat open voor alle EUR-onderzoekers die zijn uitgenodigd om een volledig VIDI-voorstel in te dienen. Er worden tips en trucs gegeven voor elk onderdeel van het aanvraagformulier voor een volledig VIDI-voorstel en, indien mogelijk, inzichten op basis van de resultaten van eerdere aanvraagrondes.
Deze opleidingssessie staat open voor alle EUR-onderzoekers die van plan zijn een VIDI-voorstel in te dienen. Tijdens deze briefing wordt algemene informatie verstrekt over de regeling, de aanvraag- en evaluatieprocedures. Ook zullen twee academische collega's die succesvolle voorstellen hebben geschreven en ervaring hebben met het evalueren van voorstellen van de Nederlandse Onderzoeksraad deelnemen aan het evenement om te praten over hun persoonlijke ervaring en de standpunten van beoordelaars.
Deze opleidingssessie staat open voor alle EUR-onderzoekers die van plan zijn een VIDI-voorstel in te dienen. Er wordt deskundige begeleiding geboden bij de aanpak van het verhalende CV ('academisch profiel') bij de voorbereiding van een voorstel, waarbij praktisch advies wordt gegeven over hoe een klassiek CV met opsommingstekens kan worden omgezet in een overtuigend en samenhangend verhaal.
Alle onderzoekers die worden uitgenodigd voor een interview voor een VIDI-subsidie krijgen de gelegenheid om zich in te schrijven voor een interviewtraining van een dag die wordt gegeven door een deskundige externe trainer en wordt gecoördineerd door ERS. De interviewtraining wordt georganiseerd in kleine groepen. De deelnemers leren hoe zij hun presentatievaardigheden kunnen verbeteren - van het effectief overbrengen van hun boodschap tot het presteren onder stress en het beantwoorden van lastige vragen.
Wij bieden één VICI-training aan. Om je in te schrijven voor de training, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
Deze opleidingssessie staat open voor alle EUR-onderzoekers die van plan zijn een VICI-voorstel in te dienen. In het eerste uur wordt algemene informatie verstrekt over de regeling, de aanvraag- en evaluatieprocedures. Indien mogelijk zal een academische collega die een succesvol voorstel heeft geschreven, aanwezig zijn om over zijn persoonlijke ervaring te vertellen. In het tweede uur leren de deelnemers het verschil tussen de verschillende onderdelen van het voorontwerp en krijgen zij tips over hoe zij dit het beste kunnen structureren.
Wij bieden één NWA-ORC training aan. Om je in te schrijven voor de training, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
Deze training is bedoeld voor onderzoekers die overwegen om een NWA-ORC call aan te vragen. De training geeft potentiële NWA-ORC aanvragers informatie over de aanpak van het impactplan, de veranderingstheorie en de toekomstgerichte benadering, door voorbeelden te bekijken en suggesties te geven over hoe deze zaken in een voorstel aangepakt kunnen worden. De training wordt gegeven door Monique Nijkamp van Hezelburcht.
Wij bieden drie ERC Starting Grant & ERC Consolidator Grant-opleidingen aan. Om je voor een van de volgende opleidingen in te schrijven, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
Tijdens dit evenement wordt algemene informatie gegeven over de regeling, de aanvraag en het evaluatieproces. Ook spraken academische collega's die succesvolle ERC-voorstellen hebben geschreven en ervaring hebben met de evaluatie van ERC-voorstellen over hun persoonlijke ervaringen en de standpunten van beoordelaars.
Yellow research biedt een interne training aan over het schrijven van de verschillende onderdelen van een ERC-voorstel. Er wordt uitgelegd hoe je een overtuigend voorstel schrijft wat betreft structuur, taal en inhoud.
Alle onderzoekers die worden uitgenodigd voor een interview voor een ERC-subsidie krijgen de gelegenheid om zich aan te melden voor een interviewtraining van een dag die wordt gegeven door een deskundige externe opleider en wordt gecoördineerd door ERS. De interviewtraining wordt georganiseerd in kleine groepen. De deelnemers leren hoe zij hun presentatievaardigheden kunnen verbeteren - van het effectief overbrengen van hun boodschap tot het presteren onder stress en het beantwoorden van lastige vragen.
Wij bieden twee ERC Advanced Grant-opleidingssessies aan. Om je in te schrijven voor een van de volgende trainingen, stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
Dit evenement staat open voor iedereen die een voorstel indient voor de deadline van 2024. Deelnemers leren het verschil tussen de verschillende onderdelen van het voorstel, krijgen tips over hoe ze deze het beste kunnen structureren en krijgen waar mogelijk inzichten op basis van eerdere aanvraagrondes.
Alle onderzoekers die worden uitgenodigd voor een interview voor een ERC-subsidie krijgen de gelegenheid om zich in te schrijven voor een interviewtraining van een dag die wordt gegeven door een deskundige externe opleider en wordt gecoördineerd door ERS. De interviewtraining wordt georganiseerd in kleine groepen of individueel, afhankelijk van de beschikbaarheid. De deelnemers zullen leren hoe zij hun presentatievaardigheden kunnen verbeteren - van het effectief overbrengen van hun boodschap tot het presteren onder stress en het beantwoorden van lastige vragen.
Om je in te schrijven voor de aangeboden MSCA-PF (Postdoctoral Fellowship), stuur je een e-mail naar grantstraining@eur.nl met jouw naam en faculteit.
Deze informatiesessie staat open voor zowel EUR-onderzoekers die een MSCA-PF willen aanvragen met een gastaanstelling in het buitenland als onderzoekers uit het buitenland die zich bij EUR willen aansluiten met een gastaanstelling. De sessie biedt een overzicht van de MSCA-geschikheids- en beoordelingscriteria, en advies over hoe een succesvolle aanvraag te structureren.
Tijdens deze vraag- en antwoordsessie krijgen onderzoekers die aan een MSCA-PF-voorstel werken de kans om de evaluatiecriteria rechtstreeks te horen van een MSCA-beoordelaar en/of een laureaat (afhankelijk van de beschikbaarheid), die hun inzichten en tips zullen delen over wat een voorstel onderscheidend maakt. De deelnemers krijgen ruim de tijd om hun eigen vragen te stellen.
Datum: Herfst 2023 (exacte datum nog te bepalen)
Begin- en eindtijd: Nog te bepalen
Locatie: Online op Teams
Taal: Engels
Ben je op zoek naar onderzoeksmogelijkheden die aansluiten bij je interesses en wil je jouw aanvraag optimaliseren om te voldoen aan de eisen van de financier? Vraag je jezelf af of je idee in andere projecten is behandeld en welk type fondsen relevant zijn voor jouw expertise? Kom naar een hands-on sessie over "Hoe Research Connect & Impacter te gebruiken in je onderzoek" en ontdek alle details. Er zal voldoende gelegenheid zijn om vragen te stellen.
- RESEARCHconnect is een financieringszoekmachine die toegang geeft tot de meest recente en relevante financieringsmogelijkheden voor onderzoekers. In deze sessie leer je hoe je het beste kunt halen uit de interface van de engine, de zoekfuncties, de waarschuwingen en de tools voor het delen van informatie.
- Impacter is een online tool die feedback geeft op de maatschappelijke impact paragraaf van het onderzoeksvoorstel. Het geeft ook een overzicht van vergelijkbaar gefinancierd onderzoek en geeft een overzicht van de belangrijkste ingrediënten van een goed voorstel. In deze training leer je hoe de Impacter tool werkt en hoe je er het beste uit kunt halen voor de financieringsaanvraag.
- De EUR heeft een abonnement op beide instrumenten en deze kunnen gratis door alle EUR-medewerkers worden gebruikt.
Programma en sprekers:
- Inleiding door Anca Miclea-Făciu, deskundige inzake EU-samenwerkingsbeurzen voor onderzoek, Engagement & Research Services.
- Presentatie Research Connect door Aldo Cavalcanti, International Business Development Manager RESEARCHconnect.
- Presentatie Impacter door Paul Tuinenburg, directeur Impacter.
- Vraag- en antwoordronde
Registratie voor het evenement
Op dit moment zijn de exacte datum en tijd voor deze sessie nog niet bekend en kun je je hiervoor nog niet registreren. Deze webpagina wordt voortdurend bijgewerkt. Bekijk daarom regelmatig deze webpagina voor de nieuwste informatie.
Deze sessie staat open voor alle onderzoekers die meer willen weten over financieringsmogelijkheden op nationaal en Europees niveau. Deze sessie geeft algemene informatie over verschillende regelingen, variërend van internationale mobiliteitsregelingen om ervaring op te doen aan een internationaal topinstituut in het buitenland tot de individuele en collaboratieve financieringsmogelijkheden op nationaal (NWO) en Europees niveau tot onderwijsbeurzen zoals Erasmus+.
Wij organiseren workshops en thematische groepsbijeenkomsten die zijn toegesneden op de behoeften en verwachtingen van de onderzoekers in elke faculteit. Het belangrijkste doel is om deelname aan gezamenlijke onderzoeksprojecten aan te moedigen, om samenwerking tussen en over de faculteiten heen te vergemakkelijken en om ideeën uit te wisselen om zo relevante financieringsmogelijkheden in het EU Horizon Europe onderzoeks- en innovatieprogramma te identificeren en na te streven. Voor meer informatie over de voor jouw faculteit geplande sessies kun je contact opnemen met grantstraining@eur.nl.