TransEUR: Transformatie van de Erasmus Universiteit Rotterdam

Mogelijkheden voor transformatief onderzoek en onderwijs aan de EUR
An audience sitting in a room with yellow walls, clapping

Het Design Impact Transition (DIT) platform is zelf een onderzoeksproject, een institutioneel experiment. In lijn met de strategische agenda 2019-2024 van de Erasmus Universiteit en haar missie om 'positieve maatschappelijke impact' te creëren, heeft DIT de taak om gunstige omgevingen te creëren voor meer transformatief academisch werk.  

Hoe doen wij onderzoek?

Met behulp van een actieonderzoeksmethodologie ontwikkelen we het DIT Platform als een institutioneel experiment om institutionele verandering binnen de universiteit tot stand te brengen. Onze ambitie is om van dit institutionele experiment te leren over de specifieke krachten die spelen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam. Van daaruit proberen we bepaalde krachten en structuren zodanig te veranderen,  zodat ze meer bevorderlijk zijn voor geëngageerde en transformatieve manieren van onderzoek en onderwijs. We gebruiken een reflexieve monitoringaanpak, die workshops, interviews en reflectiesessies combineert als onderdeel van de methodologie.    

 

Picture of Julia Wittmayer

Over de onderzoeker

Julia Wittmayer is Assistant Professor aan de Erasmus School of Social and Behavioural Sciences (ESSB) en werkt als senior onderzoeker en adviseur bij DRIFT (Dutch Research Institute of Transitions). Binnen DIT richt Julia zich op het bouwen van een ecosysteem rond Transformatief Onderzoek en op het ontwikkelen van DIT als institutioneel experiment voor actieonderzoek.  

Doe mee   

Wilt u ertoe bijdragen dat de EUR meer bevorderlijk wordt voor geëngageerd en transformatief academisch werk? Heeft u ideeën, suggesties, zorgen? Stuur dan een e-mail naar Julia Wittmayer via j.m.wittmayer@drift.eur.nl

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen