Lab

Het Erasmus Education Lab bestaat uit een lab en een studio. Het lab heeft verschillende werkplekken geschikt voor kleine inspiratiesessies en didactische trainingen. De faciliteiten van het lab zijn beschikbaar voor docenten, support staf en studenten van de Erasmus Universiteit die werken aan het innoveren van onderwijs.

Hoe gebruik je het lab

Werk je als docent of student aan het innoveren van onderwijs? Of wil je je ideeën of ervaringen over onderwijsinnovatie delen met geïnteresseerden? Contacteer dan educationlab@eur.nl of de Learning Innovation contactpersoon van je faculteit.

Wil je het lab gebruiken voor een groter evenement? Gebruik dan het formulier onderaan deze pagina. Bedenk wel dat het evenement een duidelijke link moet hebben met onderwijsinnovatie.

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00

Rooms

 • Evenementenruimte

  De evenementenruimte bevat een grote trap waarop ongeveer 30 mensen kunnen zitten. De ruimte is uitgerust met een beamer, een scherm (HDMI aansluiting) en twee microfoon aansluitingen.

  Picture of the Event Room - large white tabel with yellow chairs and a staircase area with seats
 • Trainingsruimte

  De trainingsruimte is een geluidsdichte kamer waar acht mensen kunnen zitten. De kamer is uitgerust met een flip screen die je kunt verbinden met je laptop (met een HDMI kabel of draadloos voor windows laptops).

  Picture of the closed of space, made out of glass
 • Inspiratieruimtes

  Het lab heeft drie inspiratieruimtes. Deze ruimtes zijn geschikt voor informele sessies van rond de acht personen. Alle drie de kamers zijn uitgerust met flip screens die je kunt verbinden met je laptop (met een HDMI kabel of draadloos voor windows laptops).

  Picture of the three inspiration tables with screens

Frequently Asked Questions

Als je bij je event of sessie wilt cateren kun je dit aangeven in het webformulier onderaan de pagina. Vergeet dan niet om ook het budgetnummer van je afdeling in te vullen. Als er behoefte is aan een luxere variant van de standaard catering dan kan dit aangegeven worden onder ‘overige opmerkingen’. Dit geldt eveneens voor het doorgeven van dieetwensen.

Voor de faculteiten en ondersteunende afdelingen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) worden geen kosten in rekening gebracht. Aan het gebruik van de ruimtes door de EUR B.V.’s zijn wel kosten verbonden.

Het lab dient niet als reguliere vergaderruimte, hiervoor kun je terecht bij Rooms and Facility Bookings (rfb@eur.nl). Als je vergadering focust op onderwijsvernieuwing dan kun je hiervoor wel in het lab terecht. Licht dit dan toe in het webformulier onderaan deze pagina.

Het lab kan helaas niet gebruikt worden voor borrels of diners. Het lab is bedoeld als onderwijsruimte, voor borrels willen je dan ook graag verwijzen naar de horecafaciliteiten op campus. Het is wel mogelijk om tijdens je evenement te lunchen. Voeg hiervoor je budgetnummer toe in het webform onderaan de pagina.

Als student kun je je ideeën over onderwijsinnovatie kwijt bij Students-for-Students (S4S). S4S geeft (financiële) ondersteuning aan verschillende studentenprojecten. Deze projecten kunnen gebruik maken van het lab voor hun events en inspiratiesessies. Op hun website kun je meer lezen over hoe je ondersteuning kunt krijgen en over de bestaande projecten.

De ruimtes in het Education Lab zijn bedoelt voor innovatieve sessies en evenementen en worden niet ingezet als studieplek. Zoek je een studieplek, kijk dan op www.eur.nl/studieplekken waar op campus je deze kunt vinden.

 

Three cozy chairs and two yellow poufs Outside of the Education Lab, Polak Building

Request a room

Preferred time
The data you provide will be handled in accordance with the Erasmus Privacy Statement.
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen