Redesign Master Arbeidsrecht (ESL)

  • Aanvrager en projectleider ESL: Ruben Houweling

  • Projectleider CLI: Marijn van den Doel

Herontwerp van het programma van de ESL Master Arbeidsrecht

Omschrijving: De Master Arbeidsrecht wordt toekomstbestendig gemaakt door het herontwerpen van de eerste twee blokken van het programma. Deze twee blokken gaan allebei over contractuele onderwerpen, terwijl de overgebleven blokken focussen op overheids- en internationale arbeidsrechtsproblemen. De vakken “Onderzoekspracticum arbeid en onderneming” en “Ontslagrecht” zullen worden herontworpen op een manier dat de kennisoverdracht online zal gebeuren en dat de face-to-face tijd kan worden gebruikt voor interactieve workshops en om studenten skills aan te leren die hen voorbereiden op hun toekomstige carrière. Er wordt hierbij gefocust op een nauwe band met de arbeidsmarkt, om te verzekeren dat studenten goed worden voorbereid als legale experts.

ARflix

ARflix is een serie waar zes studenten van de Master Arbeidsrecht worden gevolgd. De zes gevolgde studenten wonen in het Rotterdamse studentenhuis Casa Loca. De gebeurtenissen, die plaatsvinden tijdens de serie, worden gebruikt om verschillende juridische inzichten aan te stippen. Via een Netflix-type serie wordt er op een innovatieve manier omgegaan met de behandelde leerstof.

ARflix kan bijdragen aan de intrinsieke motivatie van de studenten. ARflix focust zich namelijk op het trekken van de aandacht van studenten en benadrukt de relevantie van de lesstof. ARflix is dus een innovatieve manier om de dagelijkse praktijkervaringen die gerelateerd zijn aan arbeidsrecht te belichten.

Doel: Het doel van dit project is om de Master Arbeidsrecht toekomstbestendig te maken, en daarbij de kwaliteit te doen toenemen.

Resultaat

Er zijn in totaal 5 afleveringen gecreëerd , waar de zes fictieve Erasmus-studenten centraal staan. Hieronder een overzicht van de de gehele cast. Lees hier meer over de zes studenten. De afleveringen zullen de komende maanden worden uitgezonden via de kanalen van Erasmus School of Law en de Casa Loco pagina. 

Behind the scenes

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen