Erasmus Education Lab

Het Erasmus Education Lab is een open, lichte ruimte, voorzien van verschillende werkplekken. De ruimte met de traptribune is perfect voor presentaties of workshops met een groter gezelschap. Daarnaast zijn er nog enkele werkplekken (waaronder een gesloten ruimte), waar je met groepen tot 8 personen kunt vergaderen of brainstormen.

Ruimtes

 • Evenementenruimte

  De evenementenruimte is herkenbaar aan de traptribune en biedt plaats aan maximaal 45 personen in een presentatieopstelling en 12 personen in een vergaderopstelling. De ruimte is uitgerust met een groot projectiescherm/beamer en een microfoon (handheld en headset). Ook is hier op aanvraag een hybride faciliteit beschikbaar. Wil je tijdens je sessie uiteen in kleinere groepen, dan zijn de drie inspiratietafels aan de zijkant van het lab hier uitermate geschikt voor.

 • Inspiratieruimtes

  Aan de zijkant van het lab zijn drie inspiratietafels waar je met maximaal 8 personen gebruik van kunt maken. Bijvoorbeeld voor een meeting, brainstorm of als break-out ruimte tijdens een groter event. Elke tafel heeft een flip screen die je kunt verbinden met je laptop of als whiteboard kunt gebruiken. Let op: hybride sessies zijn hier niet mogelijk.

 • Trainingsruimte

  Het Education Lab heeft een geluidsdichte ruimte beschikbaar met plek voor maximaal 8 personen. De kamer is uitgerust met een scherm met camera die je kunt verbinden met je laptop voor het delen van je presentatie, maar ook om hybride gasten aan te laten sluiten.  

Hoe gebruik je het Education Lab

De faciliteiten van het Erasmus Education Lab zijn beschikbaar voor docenten en ondersteunende medewerkers van Erasmus Universiteit Rotterdam die werken aan het vernieuwen van het onderwijs. Wil je een evenement, brainstorm of andere activiteit organiseren in het Education Lab? Neem dan contact met ons op via educationlab@eur.nl. Let er op dat de activiteit een duidelijke link met onderwijsinnovatie moet hebben.

Je helpt ons door in je e-mail alvast de volgende vragen te beantwoorden:

⁃ Wat voor activiteit wil je organiseren? 
⁃ Voor welke afdeling?
⁃ Op welke datum en welk tijdstip?
⁃ Hoeveel mensen nemen deel aan de activiteit?
⁃ Wil je tijdens de activiteit gebruik maken van catering?

Openingstijden

Maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00. 
Verzoeken buiten de reguliere openingstijden zijn op aanvraag.

Frequently Asked Questions

De dranken uit de drankenautomaat zijn zonder druppel beschikbaar. Bestaat je evenement uit meer dan 10 personen, dan raden we aan om kannen koffie/thee te bestellen. De catering in het Education Lab wordt geleverd via Vitam. Je vindt het assortiment op MyEUR. Heb je hulp nodig bij het bestellen van de catering voor je evenement? Deel dan je wensen (aantal personen, catering, en eventuele dieetwensen), en laat ons weten op welk pasnummer (gekoppeld aan het WBS nummer) de kosten geboekt mogen worden.

Voor de faculteiten en ondersteunende afdelingen binnen de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) worden geen kosten in rekening gebracht. Aan het gebruik van de ruimtes door de EUR B.V.’s zijn wel kosten verbonden.

De ruimtes van het Education Lab zijn niet beschikbaar als reguliere vergaderruimte. Is je overleg gekoppeld aan een innovatieproject, CLI fellowship of ter voorbereiding van een ontwerpsessie, dan is dit wel toegestaan. Voor andere doeleinden kun je terecht bij Event & Room Bookings.

Het Education Lab is een onderwijsruimte en niet te reserveren voor een borrel of diner. Maak hiervoor gebruik van de horecafaciliteiten op campus of vraag de mogelijkheden na bij Event & Room Bookings.

Ontbijt, lunch of borrel tijdens je evenement gerelateerd aan onderwijsinnovatie is wel toegestaan. De catering in het Education Lab wordt geleverd via Vitam. Je vindt het assortiment op MyEUR. Heb je hulp nodig bij het bestellen van de catering voor je evenement? Deel dan je wensen (aantal personen, catering, en eventuele dieetwensen), en laat ons weten op welk pasnummer (gekoppeld aan het WBS nummer) de kosten geboekt mogen worden.

Als student kun je je ideeën over onderwijsinnovatie delen met het team van Students-for-Students (S4S). S4S geeft (financiële) ondersteuning aan verschillende studentenprojecten, maar organiseert ook regelmatig bijeenkomsten. De ondersteunde projecten kunnen gebruik maken van het Education Lab voor evenementen en inspiratiesessies.

De ruimtes in het Education Lab zijn bedoelt voor innovatieve sessies en evenementen en worden niet ingezet als studieplek. Zoek je een studieplek? Op deze pagina vind je per gebouw de studieplekken.

Gebruik maken van de ruimte?

Hopelijk zien we je snel op deze inspirerende plek.

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen