S4S partnerships en initiatieven

Students-for-Students (S4S) initiatieven zijn extra- of intracurriculaire onderwijsprojecten die voor en door studenten worden georganiseerd. Het doel ervan is om studenten verbreding of verdieping te bieden met kennis of skills die niet aan bod komen in het reguliere studiecurriculum.

Voor reeds bestaande projecten en S4S initiatieven met voldoende “track record” biedt S4S “partnerships” aan. Op dit moment heeft S4S een partnership met Turing Students Rotterdam, Erasmus Tech Community, en ECE Students. Denk je dat jouw project hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op via s4s@eur.nl.

 • Turing Students Rotterdam is onderdeel van het grootste netwerk van studenten tech communities in de wereld, die samen werken aan het veranderen van het onderwijssysteem door middel van technologie. Op campus bouwt TSR aan een gemeenschap van tech-leiders voor de toekomst door studenten te inspireren door middel van educatieve evenementen, codeer bootcamps en sociale activiteiten. TSR stelt studenten van alle achtergronden in staat om de nodige hard skills te leren en hun carrière in de technologische wereld te beginnen. Lees meer.

 • Gezien de toenemende belangstelling van het bedrijfsleven en studenten voor next-generation technologieën, werd de Erasmus Tech Community (ETC) opgericht om studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam bewust te maken van deze technologische veranderingen. Technologieën die de wereld gaan veranderen, zoals Blockchain, Artificial Intelligence, IoT en Big Data vormen de kern van onze discussie. Lees meer.

 • Logo ECE students

  Erasmus Centre for Entrepreneurship Students (ECE Students) is de officiële studievereniging voor ondernemerschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en een speciaal project van Europa's leidende startup accelerator; het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). Bovendien is ECE Students de erkende studievereniging van het Erasmus School of Economics’ (ESE) Master programma: Industrial Dynamics and StrategyLees meer.

 • The Research Group analyseert, bekritiseert en reflecteert over wetenschap in een multidisciplinaire setting. Lees meer

 • Education in Transition streeft ernaar het huidige onderwijssysteem te transformeren op een manier die aansluit bij de behoeften van toekomstige generaties. Het is een universiteitsbrede, door studenten geleide organisatie die de vaardigheden van de 21e eeuw, systeemveranderingen en sociale verantwoordelijkheid in alle disciplines en lagen van de universiteit stimuleert. Lees meer

 • De Erasmus Public Speaking Academy biedt studenten de mogelijkheid om gaandeweg meer vertrouwen te krijgen in hun presentatie skills. Onder andere door met kleine groepen te oefenen in een veilige omgeving. Lees meer.

 • Met vermogensbeheer, en financiële markten in het algemeen als pilaren van onze moderne samenleving, richt de Asset Management Study Association (AMSA) zich op deze sectoren dichterbij Erasmus Universiteit te brengen via toegankelijke, online media producten, beschikbaar voor iedere student, van elke faculteit. Lees meer

 • Harp Logo Apollo Music

  Apollo Music erkent de essentie van kunst in de academie. Met dit project wordt de educatieve kant van de muziek belicht met verschillende symposia en lessen van diverse gastsprekers en professoren. Daarnaast wordt een wijd en sociaal platform voor studenten aangeboden om hun passie voor muziek te delen door onder andere interactieve bijeenkomsten, concerten en uitjes te organiseren. Lees meer.

 • De Happy Student Society is opgericht om een omgeving te creëren die het studentenwelzijn bevordert op onze universiteit. Tegenwoordig streven studenten naar academische excellentie, terwijl ze ook de druk ervaren om het perfecte leven te hebben op alle andere dimensies. Door het aanbieden van tools om beter om te gaan met deze uitdaging, moedigen we iedere student aan om een productief en succesvol studentenleven te hebben. Lees meer.

 • Logo Student & Leefstijl

  Het doel van Student & Leefstijl is om de Nederlandse gezondheidszorg te verbeteren door te zorgen dat toekomstige artsen kennis verkrijgen over de inzet van gezonde voeding en leefstijl als medicijn. Dit is belangrijk omdat inmiddels meer dan 50% van de Nederlandse bevolking lijdt aan een of meerdere leefstijl-gerelateerde ziekten zoals overgewicht, depressie en diabetes. Met “leefstijlinterventies” kunnen we deze problemen oplossen. Lees meer.

 • Enactus logo

  Enactus EUR is een gemeenschap van sociale ondernemers. Ons doel is om een betere, meer duurzame wereld te creëren. Wij doen dit door de volgende generatie van ondernemende leiders te motiveren om gebruik te maken van innovatie en bedrijfsprincipes om de wereld te verbeteren. Lees meer.