S4S partnerships en initiatieven

Students-for-Students (S4S) initiatieven zijn extra- of intracurriculaire onderwijsprojecten die voor en door studenten worden georganiseerd. Het doel ervan is om studenten verbreding of verdieping te bieden met kennis of skills die niet aan bod komen in het reguliere studiecurriculum.

Voor reeds bestaande projecten en S4S initiatieven met voldoende “track record” biedt S4S “partnerships” aan. Op dit moment heeft S4S een partnership met Turing Students Rotterdam, Erasmus Tech Community, en ECE Students. Denk je dat jouw project hiervoor in aanmerking komt, neem dan contact met ons op via s4s@eur.nl.

 • Turing Students Rotterdam is onderdeel van het grootste netwerk van studenten tech communities in de wereld, die samen werken aan het veranderen van het onderwijssysteem door middel van technologie. Op campus bouwt TSR aan een gemeenschap van tech-leiders voor de toekomst door studenten te inspireren door middel van educatieve evenementen, codeer bootcamps en sociale activiteiten. TSR stelt studenten van alle achtergronden in staat om de nodige hard skills te leren en hun carrière in de technologische wereld te beginnen. Lees meer.

 • Gezien de toenemende belangstelling van het bedrijfsleven en studenten voor next-generation technologieën, werd de Erasmus Tech Community (ETC) opgericht om studenten op de Erasmus Universiteit Rotterdam bewust te maken van deze technologische veranderingen. Technologieën die de wereld gaan veranderen, zoals Blockchain, Artificial Intelligence, IoT en Big Data vormen de kern van onze discussie. Lees meer.

 • Logo ECE students

  Het Erasmus Centre for Entrepreneurship Students (ECE Students) is de officiële ondernemerschapsvereniging van de Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) en een speciaal project van Europa’s leidende startup accelerator, het Erasmus Centre for Entrepreneurship (ECE). Wij dragen als ondernemende studenten bij aan het dynamische startup ecosysteem van Rotterdam. Lees meer.

 • LifeVersity streeft ernaar om elke EUR-student gelijke en gemakkelijke toegang te bieden om soft-skills (zoals leiderschap, spreken in het openbaar, communicatie, etc.) te ontwikkelen via cursussen van hoge kwaliteit direct op de campus. Lees meer. 

 • De Happy Student Society is opgericht om een omgeving te creëren die het studentenwelzijn bevordert op onze universiteit. Tegenwoordig streven studenten naar academische excellentie, terwijl ze ook de druk ervaren om het perfecte leven te hebben op alle andere dimensies. Door het aanbieden van tools om beter om te gaan met deze uitdaging, moedigen we iedere student aan om een productief en succesvol studentenleven te hebben. Lees meer.

 • Logo Student & Leefstijl

  Het doel van Student & Leefstijl is om de Nederlandse gezondheidszorg te verbeteren door te zorgen dat toekomstige artsen kennis verkrijgen over de inzet van gezonde voeding en leefstijl als medicijn. Dit is belangrijk omdat inmiddels meer dan 50% van de Nederlandse bevolking lijdt aan een of meerdere leefstijl-gerelateerde ziekten zoals overgewicht, depressie en diabetes. Met “leefstijlinterventies” kunnen we deze problemen oplossen. Lees meer.

 • Enactus logo

  Enactus EUR is een gemeenschap van sociale ondernemers. Ons doel is om een betere, meer duurzame wereld te creëren. Wij doen dit door de volgende generatie van ondernemende leiders te motiveren om gebruik te maken van innovatie en bedrijfsprincipes om de wereld te verbeteren. Lees meer.

 • Rethinking Economics NL is een netwerk van studenten, academici en gepassioneerde denkers die samenkomen om de economie te diversifiëren en nieuw leven in te blazen. We streven naar diversiteit in het economisch denken en zijn inclusief voor studenten en wetenschappers met verschillende academische achtergronden. We zijn ruimdenkend en respectvol naar het standpunt van anderen, gesterkt in het nederige besef dat niemand een monopolie op de waarheid heeft. Lees meer.

 • Psychedelic Science Collective - Rotterdam. As researchers are rediscovering the lost potential of psychedelic substances, it is emerging as a promising scientific field. These substances include classical psychedelics such as psilocybin and DMT, along with non-classical psychedelics such as MDMA and Ketamine. Already, some of these substances show great promise in the treatment of mental illnesses such as PTSD, depression, anxiety, and addiction, and seem to be valuable tools for personal development and the study of the mind. However, our university curriculums are providing insufficient information about the scientific advancements within this field, which is believed will revolutionize mental health treatment and the way in which we study the mind. Therefore, the Psychedelic Science Collective was established provide education on this topic. Read more. 

 • ESHUB

  De Erasmus Sustainability Hub is een overkoepeling van duurzame initiatieven op de campus van de Erasmus Unversiteit. Samen organizeren we verschillende evenementen, helpen we nieuwe ideeën groeien en promoten we duurzaamheid. Dat laatste doen we door de universiteit en andere verenigingen te helpen verduurzamen én door studenten te helpen hun dagelijkse leven duurzamer te maken. Read more.

   

 • Culture Calling! is een groeiend platform dat als doel heeft de overgang van student naar cultureel professional te ondersteunen. We verzamelen een breed aanbod van informatie waarbij we de focus leggen op de carrièredynamiek van de cultuursector. Door open gesprekken te voeren met belangrijke spelers in de werkveld en met hen samen te werken op verschillende vlakken proberen we inzicht te krijgen vanuit een veelvoud aan perspectieven. We stimuleren de uitwisseling van kennis en skills tussen student en professional om ieder hun persoonlijke weg te laten vinden in het culturele werkveld.  Read More.

 • EcoCoin is de eerste duurzame valuta die ooit op een campus is gelanceerd. Het doel van EcoCoin is het motiveren en belonen van studenten die zich inzetten voor duurzame en maatschappelijk verantwoorde activiteiten. Lees meer.