Zwerffietsen opruimactie

zwerffietsen opruimactie campus woudestein

Op campus Woudestein van de Erasmus Universiteit Rotterdam wordt regelmatig een zwerffietsenopruimactie gehouden om het aantal achtergebleven fietsen en bromfietsen op de campus terug te brengen. Hierdoor komt ruimte vrij voor actieve (brom)fietsers om hun eigendom te stallen, worden onveilige situaties en overlast als gevolg van rondslingerende (brom)fietsen zoveel mogelijk voorkomen en verhinderen we dat zwerffietsen uitgroeien tot wrakken.

bicylce turned into wreck

Voorkomen dat zwerffietsen veranderen in wrakken

Met de opruimactie willen we voorkomen dat zwerffietsen veranderen in fietswrakken. Dan heeft namelijk niemand er wat aan. Daarnaast kunnen zwerffietsen en fietswrakken op de campus overlast of gevaarlijke situaties veroorzaken en nemen ze onnodig stallingsruimte in beslag. De opruimactie zorgt ervoor dat zwerffietsen op de campus worden geïdentificeerd, opgeruimd en duurzaam hergebruikt.

Labelen, verwijderen, doneren.

De op de campus achtergebleven fietsen en bromfietsen worden voorzien van een herkenbaar label. Hierdoor is het mogelijk (brom)fietsen zonder eigenaar te identificeren. Na ongeveer vier weken, worden de fietsen en bromfietsen met label opgeruimd en overgebracht naar een tijdelijke opslaglocatie. Alle (brom)fietsen in de tijdelijke opslag, waarvan de eigenaar zich na een maand nog niet heeft gemeld, worden vervolgens gedoneerd aan een goed doel. Hier krijgen ze een tweede leven en kunnen ze duurzaam worden hergebruikt.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen