Waarom deze studie

Pedagogische Wetenschappen

Waar gaat deze studie over?

Heb jij interesse in de effecten van passend onderwijs op kinderen met leer- en gedragsproblemen? Weet jij hoe je diagnostiek kunt aanpassen zodat je rekening houdt met culturele diversiteit? Ben je benieuwd naar de rol van de vader in de opvoeding en wil je daar een interventie op ontwikkelen? Wil je weten hoe je bij lesgeven rekening kunt houden met culturele diversiteit in de klas? Wij leren je dit type vragen te analyseren, onderzoeken en beantwoorden. Je gaat op zoek naar evidence-based oplossingen voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties.

Door alle onderwerpen die aan bod komen, ben ik vanuit een ander perspectief gaan kijken naar gezinnen.
Anne Smit - studente pre-master Pedagogische Wetenschappen
Het programma van onze pre-master bestaat uit een combinatie van bachelorvakken. Na het afronden van de pre-master beschik je over de kennis en vaardigheden om in te kunnen stromen in de master.
Dr. Lonneke de Meijer

Wat houdt de pre-master in?

In de pre-master analyseer je hedendaagse vraagstukken op het gebied van opvoeding en onderwijs op wetenschappelijk niveau. Je krijgt kennis en vaardigheden aangereikt die van belang zijn om kinderen en hun leefomgeving te onderzoeken. Zowel algemene als richtingspecifieke vakken uit de bachelor zullen je helpen om je kennis bij te spijkeren, zodat je vervolgens succesvol kan instromen bij een van de masters van Pedagogische Wetenschappen.

Waarom een master Pedagogische Wetenschappen in Rotterdam?

  • Je leert oplossingen te zoeken voor problemen in complexe opvoedings- en onderwijssituaties.
  • Je volgt onderwijs in kleine groepen. Ons kleinschalige onderwijs is een onderwijsvorm waarbij het leerproces van de student centraal staat. Hier wordt naartoe gewerkt door middel van activerend onderwijs, bijvoorbeeld aan de hand van authentieke casussen.

Voor wie bestemd?

De pre-master Pedagogische Wetenschappen is bestemd voor studenten met een hbo-diploma van een aanverwante studie in de Sociale Wetenschappen en studenten met een wo-bachelor die geen rechtstreekse toegang geeft tot de master Pedagogische Wetenschappen. Met een master Pedagogische Wetenschappen kun je je kansen op de arbeidsmarkt vergroten of doorgroeien naar een wo-functie binnen je huidige baan.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen