Stay human

Deze werkvorm is aan teachEUR toegevoegd door een collega. Door de omschakeling naar online onderwijs ontdekte ze hoe lastig het is om als docent echt contact te houden met studenten. Met deze bijdrage 'Stay human'  wil ze graag onderstrepen hoe belangrijk het is om op de hoogte te blijven van wat studenten bezighoudt en hoe het met ze gaat.  
Doel van de activiteit
Kennismaken met elkaar
Wanneer
Tijdens het lesmoment
Waar
Online
Tijdsduur
< 10 minuten
Groepsgrootte
Small | Medium
Materialen

MS Teams, Zoom

Stap 1

Nadat je het college hebt afgerond, vertel je de studenten dat je online blijft zodat studenten vragen kunnen stellen, zorgen kunnen delen of andere dingen kunnen bespreken die ze bezighoudt. 

Stap 2

Beperk het gesprek niet tot de inhoud van je cursus, maar geef ruimte om bijvoorbeeld actuele dingen die studenten bezighouden te bespreken, hobby's te delen, zorgen te bespreken, of grappen te maken. 

Stap 3

Neem een open houding aan en als jij je er prettig bij voelt, laat de studenten dan verder kijken dan je scherm. Of neem het voortouw in het aanzwengelen van een gesprek. In het interview met Radhika Mittal, de docent die deze werkvorm aandroeg, vind je voorbeelden. 

Tip 1

Bied studenten de mogelijkheid om je vragen te stellen in een privéchatbericht, of zelfs in privé-brainstormruimten. Of laat ruimte voor kleine onderlinge groepsinteracties.

Tip 2

Als openingsvraag zou je de leerlingen kunnen vragen waar ze zijn, wat ze van het weekend hebben gedaan, wat ze leuk/moeilijk vinden aan het vak, hoe ze het online onderwijs ervaren, wat ze van een trending onderwerp op social media vinden, etcetera. 

Bekijk dit!

Sarah Young van ESHCC onderstreept in deze video hoe belangrijk het is om zowel professioneel als menselijk te blijven in online tijden.

Je vindt hier suggesties voor tools en materialen die je kunt gebruiken bij deze werkvorm. Het is vaak mogelijk om andere tools te gebruiken. Wend je tot het Learning & Innovation team van je faculteit (EUR of Erasmus MC) over de beschikbaarheid en het toepassen van online en offline tools.

MS Teams en Zoom voor online meetings. 

Het gebruiken van een 'private chat' wordt binnen een Zoom-meeting wel gefaciliteerd. In MS Teams heb je alleen een groepschat mogelijkheid binnen een meeting. Je kunt wel tijdens een meeting, via de Chat functie van MS Teams, een privé-chat met een student starten. 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen