Akin Yalcin

Current facets (Pre-Master)

Stel korte termijn doelen om vaardigheden op te bouwen die in de toekomst handig zullen zijn.
Akin Yalcin
Stagiair Stichting Turkse Cultuur

“Tijdens mijn stage bij de Stichting Turkse Cultuur was ik onder andere verantwoordelijk voor het opstellen van een filmplan, het zorgen voor online promotiemateriaal en het opzetten van social media-accounts. Daarnaast benaderde ik fondsen en stichtingen en hield ik me bezig met de lancering van crowdfundingcampagnes.”

Leren denken als sociaal-cultureel entrepreneur

“Het meest waardevolle dat ik tijdens mijn stage heb geleerd, is het ontwikkelen van omgevingsbewustzijn en het opsporen van kansen door middel van het volgen van lokale ontwikkelingen. Om succes te boeken als sociaal-cultureel entrepreneur moet je ten alle tijden goed ingelicht zijn over de actoren en diens belangen die op lokaal niveau meespelen. Zo ontdek je wat mensen nodig hebben, wat ze willen en welke problemen opgelost dienen te worden. Sluit het participeren in wijkcommissies en buurtactiviteiten niet uit, want deze zijn bieden veel netwerkmogelijkheden en informatie over plaatselijke ontwikkelingen. Verder was het een mooie ervaring om te zien hoe sociaal-culturele entrepreneurs beweging in de samenleving weten te brengen. Want daar gaat het uiteindelijk om, het doordringen van mensen met nieuwe ideeën die hun denkwijze en uiteindelijk gedrag veranderen. Daarnaast heb ik nu ervaring met het opstellen van een filmplan voor documentaires, wat natuurlijk altijd handig is.”  

 Theorie in de praktijk brengen

“Tijdens mijn stage bleken vakken als sociologie, “Kunst, educatie en communicatie” en “Cultureel Management” erg nuttig te zijn. Zo geloof ik dat een sociologisch perspectief op de wereld zeer handig is om problemen te detecteren en deze op te lossen. Verder waren kunsteducatie en "Values of culture" zeer handige vakken om verschillende waarden en belangen van mensen te ontdekken en deze communiceerbaar te kunnen maken. Tot slot was “Cultuurbeleid” mijn redding wat betreft het schrijven van subsidieaanvragen en het inspelen op het doel van de overheid in lokale gemeenten en wijken.”

 Akin’s advies

Over het algemeen heb ik een positieve ervaring overgehouden aan mijn stage. Ik vind het mooi hoe de STK voor eenheid in een wijk zorgt doormiddel van het organiseren van kunstzinnige activiteiten. Wel zou ik anderen willen aanraden van tevoren je persoonlijke doelen op een rij te zetten. Ook al vind je alles interessant, je moet korte termijn doelen opstellen om vaardigheden op te bouwen die voor jou in de toekomst handig zullen zijn.”