Celinka Roovers over de training Je hart als coach

Bij de EUR hebben we allemaal te maken met een ambiteuze omgeving, en we hebben prachtige doelen en betekenis. Tegelijk vergeet je dan soms jezelf. De training heeft me het middel laten zien dat ik altijd bij me heb om de rust weer op te pakken.
Celinka Roovers-Werkman
Manager HR beleid

Waarom heb je gekozen voor de training Je hart als coach?

In mijn baan als Manager HR beleid hier op de EUR, als moeder van 2 kinderen en daarnaast ook nog wat sociale activiteiten, schiet tijd voor reflectie en jezelf er vaak bij in. Tijd om te voelen en bewust te zijn van de keuzes die je maakt was er niet veel. Ik wilde daarom hiermee een moment creëren waarop ik stil kon staan en meer bij mijn eigen gevoel en zijn kon komen.

Wat zijn de belangrijkste inzichten die je hebt meegenomen uit de training? En hoe helpen deze inzichten jou in je werk?

Je kunt vertrouwen op jezelf. Je weet zelf, in je hart, heel goed wat de goede richting is, of wat je nodig hebt. Je kunt alle vragen die je zelf hebt, ook stellen aan jezelf en in plaats van ze op basis van je gedachten en cognitie te beantwoorden, ga je zitten en schrijf je vanuit je hart. Dit doe je nadat je stil geworden bent, en daarmee komen er ook antwoorden die je zelf niet bedacht zou hebben, maar je veel handvatten geven voor de volgende stap die je kunt zetten. Daarna voel je ook veel meer zekerheid in de keus die je maakt. Ik kan dingen loslaten, ze zien voor wat ze zijn, en me richten op de weg voor me, zoals ik hem wil bewandelen. Het is fijn en geruststellend om te ervaren dat dit zo dichtbij is en relatief makkelijk te ervaren is!

Zou je de training aan collega`s aanraden en zo ja, waarom?

Ik zou de training zeker aanbevelen, al is het maar om tijd in te ruimen voor stilstaan. Bij de EUR hebben we allemaal te maken met een ambiteuze omgeving, en we hebben prachtige doelen en betekenis. Tegelijk vergeet je dan soms jezelf. Zorgen voor jezelf leidt er uiteindelijk toe dat je ook goed kunt zorgen voor de dingen om te heen, je werk met meer plezier en vertrouwen doet, met minder haast en meer kunt genieten in plaats van racen van het een naar het ander. Eerlijkheidshalve moet ik wel bekennen dat het nog steeds soms lastig is te stoppen. De training heeft me het middel laten zien dat ik altijd bij me heb om de rust weer op te pakken.