Daniëlle Stobbe

Zowel de studie als de studenten zijn heel divers.
Daniëlle Stobbe
Student Algemene Cultuurwetenschappen

"Vroeger wilde ik indiaan worden, niet veel later juf, kok, restauranteigenaar, hoteleigenaar en architect. Ik ben nooit goed geweest in het maken van keuzes. Ook bij het kiezen van mijn studie had ik veel opties openstaan en het liefst had ik voor alle opties tegelijk gekozen. Daarom deed ik op de middelbare school mee aan een studiekeuze workshop van de Erasmus Universiteit. Hier kwam voor mij de studie Algemene Cultuurwetenschappen (ACW) uit. Ik had hier nog nooit van gehoord en na een open dag te hebben bezocht had ik nog steeds geen idee waar de studie precies over ging. Gelukkig hielp het volgen van een meeloopdag hier beter bij en uiteindelijk heb ik de sprong gewaagd door de studie maar gewoon te gaan volgen."

Diverse vakken met diverse studenten

"En met succes, want ik heb het enorm naar mijn zin. De vakken uit het eerste jaar sluiten goed aan op zo’n beetje alle studies die eerst op mijn lijstje stonden. Van kunst tot economie en van sociologie tot politiek, er wordt van alles wat behandeld. Ook de ACW- en IBACS-studenten (de Engelse variant van ACW) zijn heel divers, zowel persoonlijk als qua nationaliteit. Doordat het een vrij kleine studie is, ken je ook bijna iedereen. Gelukkig heb je naast je studie genoeg tijd om deze mensen te leren kennen en leuke dingen te doen."

Specialisatie

"Omdat de studie zo breed georiënteerd is, specialiseer je je uiteindelijk in een richting die het dichtst bij je eigen interesses ligt. Gelukkig heb ik nog even de tijd om deze keuze te maken en hopelijk scheppen de volgende jaren hier wat meer duidelijkheid over. Ik weet namelijk nog steeds niet welke specialisatie het dichtst bij mijn interesses ligt. Eigenlijk passen ze allemaal wel een beetje bij me."