Dewi Baggerman

Het stage lopen bij een wat kleinere organisatie is zeker een tip die ik iedereen kan meegeven.
Dewi Baggerman
Stagiaire bij "Roffa Mon Amour"

"Voor mijn bachelor stage heb ik een stageplek gevonden bij een filmfestival. Ik ben op dit moment stagiair bij Roffa Mon Amour, een silent rooftop cinema die deze zomer plaats vindt op het dak van Bird. Het is een festival waar eerste en tweede speelfilms worden vertoond van nieuwe regisseurs die je niet zo snel tegenkomt in de bioscoop, omdat ze nauwelijks distributie hebben in de Benelux. Mijn taken en verantwoordelijkheden zijn erg verschillend en reiken van het verwerken van contacten in een perslijst tot het aanvragen van subsidies, het werven van sponsoren en het aanvragen van offertes. Omdat ik in een klein team werk krijg ik best wat verantwoordelijkheid, iets wat erg fijn is en zeker aan te raden is bij het zoeken naar een stage. Voor nu gaat het binnen de stage vooral om het meedenken en werven van sponsoren en partners die het interessant en leuk vinden om ons festival te helpen en ermee geassocieerd te worden. Ik ga hiervoor mee naar afspraken om eventuele partners te ontmoeten en te praten over wat zij ons kunnen bieden en wat wij hen kunnen bieden. Daarnaast denk ik mee over de films die ze zullen draaien, de grafische vormgeving, het versturen van persberichten, het zoeken naar eventuele samenwerkingen en de voorbereiding van de opbouw."

Ik vul de gaten op

"De waardevolle dingen die ik tot nu toe heb geleerd is hoe je met sponsoren en partners overweg gaat en hoe beide partijen elkaar tegemoet kunnen komen. Daarnaast leer ik over hoe een randprogrammering tot stand komt (horeca, activiteiten als modemarkten en vinylmarkten organiseren, DJ’s en muzikanten regelen). Kort gezegd help ik mee met de productie, opbouw en dus de totstandkoming van het festival (tot op een zekere hoogte). Ik vul de gaten op, daar waar mijn stagebegeleiders het nodig hebben. Dit maakt het een leuke, uitdagende en vooral leerzame stage."

"Binnen mijn stage komen meerdere vakken van Algemene Cultuurwetenschappen terug die ik nu tot op een zekere hoogte in de praktijk breng: dit zijn vooral de marketing, organisatorische, economische en filmvakken die ik tot nu toe heb gehad. Ik heb het idee dat de grote hoeveelheid vakken die terugkomen binnen mijn stage vooral te maken hebben met het feit dat ik bij een kleinere organisatie stage loop, waarbinnen veel hulp nodig is en stagiaires hierdoor meer verantwoordelijkheden krijgen."

Dewi’s advies

"Het stage lopen bij een wat kleinere organisatie is zeker een tip die ik iedereen kan meegeven bij het zoeken. Daarnaast is het natuurlijk van belang dat je een plek weet te vinden die goed bij je past en in je interessegebied ligt. Op die manier kan je gemakkelijker een organisatie benaderen."