Hafida over Ramadan

Met name tijdens de ramadan is het belangrijk om na te denken over hoe je mensen om je heen kunt helpen.

Hafida Sallouf

Student at Erasmus School of Law

De ramadan wordt door moslims wereldwijd gevierd als islamitische vastenmaand. De ramadan duurt ongeveer 30 dagen. Moslims vasten tussen de dageraad en zonsondergang en richten hun aandacht op goed-doen en liefdadigheid.

Tijdens de ramadan vragen mensen me vaak waarom we moeten vasten. En natuurlijk is de ramadan een islamitische vastenmaand die 29 of 30 dagen duurt. Maar het is ook een heel spirituele maand, omdat je nadenkt over je eigen religie, jezelf en hoe je een beter mens wordt in de maatschappij. Met andere woorden, het is een maand waarin je eten en drinken op een lager plan zet om te werken aan een betere versie van jezelf, zodat je de rest van het jaar ook een beter mens blijft.

Voor mij betekent de ramadan een tijd die ik doorbreng met familie en vrienden. Ik probeer actief mensen kennis te laten maken met de ramadan en hen te vertellen wat die voor mij betekent. Ik heb veel vrienden die geen moslim zijn en ik nodig ze graag uit voor het eten. Het gaat erom dat je iets goeds doet voor iemand anders. Daarom is het met name tijdens de ramadan belangrijk om na te denken over hoe je mensen om je heen kunt helpen. Zoals je buren bijstaan, meer tijd doorbrengen met je ouders of die ene persoon vergeven.

Ik heb vier broers en een zus, dus met mijn ouders erbij zijn we thuis met zijn achten. We zijn allemaal druk met onze studies, sportclubs en banen, dus we hebben niet vaak tijd om samen te eten. Maar tijdens de ramadan lukt het ons samen aan tafel te zitten. We nemen echt de tijd om samen te zijn en de maaltijd te delen. Wat ik prettig vind aan de ramadan, is het nadenken over jezelf en kritisch zijn: wat kan ik doen voor iemand anders? Wat kan ik beter doen? Ben ik een goede burger? Je wordt je bewust van jezelf als persoon en van hoe sterk je bent.

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen