Michael Oomen

Michael Oomen
Je wordt echt klaargestoomd om met grote thema's om te gaan.
Michael Oomen
Student Geschiedenis

"‘Hoi, ik studeer geschiedenis’. Je moet eens weten wat je te horen kan krijgen als je dat zegt. Sommige mensen hangen aan je lippen, maar anderen snappen niet waarom je voor zo’n studie zou kiezen. De keuze was voor mij dan ook niet makkelijk. Ik heb diverse studierichtingen geprobeerd, maar op de bachelor Geschiedenis op de Erasmus Universiteit vond ik pas echt mijn plek. Dat komt doordat ik eindelijk een studie had gevonden die mij echt interesseerde: Geschiedenis."

Recentere geschiedenis

"Toen ik daar eenmaal achter was, kon ik kiezen voor diverse universiteiten en ging ik uiteraard voor Erasmus. Allereerst omdat Rotterdam een hele prettige stad is, waar je makkelijk je weg kunt vinden. Ten tweede, wordt hier niet de nadruk gelegd op de oudheid en middeleeuwen. Dat was voor mij een pluspunt, want deze periodes liggen mij niet zo goed. Ik ben veel liever bezig met de recentere geschiedenis. Het mooie van deze opleiding is dat je echt wordt klaargestoomd om met grote thema’s om te gaan. Je wordt continu gedwongen om na te denken over dilemma’s en filosofische vraagstukken. Hieruit vloeien bijna wekelijks heftige discussies voort die me lang bij zullen blijven."

Concentratie

"Het leersysteem op Erasmus heeft mij persoonlijk erg geholpen om goede resultaten te behalen: vijf weken met één vak bezig zijn doet wonderen voor je concentratie. Het leukste van de studie is dat je echt iets leert! Dat klinkt misschien suf, maar het is wel zo. Je leert hoe je vlot teksten kunt lezen, waar je informatie kunt vinden en hoe je academisch moet schrijven. En dat allemaal binnen het leukste vak dat ik kan bedenken: Geschiedenis."