Myrte Nieuwenhuizen

Ik vind de cultureel-economische inslag erg interessant en heb ook echt hart voor de organisatie waarvoor ik werk.
Myrte Nieuwenhuizen
Stagiaire "NJO: Talent in Concert"

"Hoe bouw je een goede, trouwe groep 'vrienden' op, hoe motiveer je ondernemers te investeren in jouw culturele onderneming of product, is het sponsorbeleid wel in orde? Dit zijn vraagstukken waar ik tijdens mijn onderzoeksstage mee bezig ben. In feite ben ik een researcher of een junior consultant strategy. Ik onderzoek hoe de organisatie waarbij ik werk zo effectief en zo goed mogelijk gebruik kan maken van private gelden en fondsen en kan blijven draaien in het drastisch veranderde subsidielandschap waarin we ons bevinden."

Je leert hoe jezelf moet positioneren

"Persoonlijk heb ik geleerd vertrouwen te hebben in alle kennis die ik in de bijna 2 studiejaren van ACW heb opgedaan, het komt allemaal samen in een onderzoek dat ik geheel zelfstandig moest uitvoeren, en dat was best spannend. Zakelijk gezien praat je tijdens zo'n onderzoek met zoveel verschillende mensen in interviews, focusgroepen en informele gesprekken dat je heel goed leert hoe je jezelf moet positioneren en hoe je gesprekken goed kunt aanpassen op degene voor je. Maar ook banden kunnen leggen die je na je studie eventueel kunt aanspreken is een waardevolle skill: netwerken, eigenlijk een vreselijk concept, maar heel waardevol. Ik vind de cultureel-economische inslag van ACW erg interessant en heb ook echt hart voor de organisatie waarvoor ik werk. Voor mij is mijn stage dus nu al een succes."

Myrthe’s advies

"Stel niets uit, vraag om hulp van je docenten voor inspiratie waar nodig, zorg voor een goed contact met je stagebegeleider. En last but not least: wissel ervaringen uit met je jaargenoten. Iedereen doet iets anders en iedereen heeft dus ook verschillende ervaringen!"