Nina Kamsteeg

Eindelijk heb ik het gevoel dat ik iets kan in de praktijk.
Nina Kamsteeg
Stagiaire Trichis

“Ik heb stage gelopen bij Trichis: een Rotterdams bureau voor communicatie en grafisch ontwerp, gespecialiseerd in het uitgeven van gedrukte media. Als stagiaire communicatie was het mijn taak het communicatieteam te ondersteunen. Het werk was heel divers; van het redigeren van teksten tot het werven van fondsen en het conceptualiseren van communicatiecampagnes en –producten.”

Stagelopen om erachter te komen hoe het er “in het echt” aan toegaat

“Bij Trichis Media heb ik zowel op persoonlijk als op professioneel gebied veel geleerd. Op persoonlijk gebied heb ik geleerd om me meer over mijn angsten en zorgen heen te zetten en sneller dingen aan te pakken en te doen. Op zakelijk gebied heb ik natuurlijk veel praktische dingen geleerd, maar bijvoorbeeld ook hoe het is om te werken in een “echt” bedrijf. Dat is toch wel even wat anders dan een bijbaantje. Ik ben blij dat ik de mogelijkheid had om stage te lopen. Eindelijk heb ik het gevoel dat ik iets kan in de praktijk. Op de universiteit leer je natuurlijk bijna alleen maar de theorie. Nu ik heb ik geleerd hoe het er in ‘het echt’ aan toegaat en weet ik wat ik heb aan de theoretische kennis heb die ik heb opgedaan tijdens mijn studie. En misschien wel het belangrijkste: ik weet hoe ik verder wil met mijn studie. Ik sta nog steeds achter mijn keuze voor de ‘mediakant’.”

Nina’s advies

“Het bedrijf waar ik stage liep is redelijk klein. Een bedrijf als dit kan ik iedereen aanraden. Een kleine organisatie geeft je, denk ik, sneller dan grote bedrijven de kans om zelfstandig taken uit te voeren en om van alle kanten van het vak iets mee te krijgen. En daarnaast is het gewoon heel gezellig.”