Oumaima el Manouzi

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze methode is de kleinschaligheid ervan: er is genoeg ruimte voor iedere student om zijn of haar bevindingen te delen.
Oumaima el Manouzi
Student Bachelor Fiscaal Recht

Wat ik persoonlijk erg fijn vind aan deze methode is de kleinschaligheid ervan: er is genoeg ruimte voor iedere student om zijn of haar bevindingen te delen. Er zijn veel digitale bronnen die je kunt raadplegen, zoals boeken, artikelen en tijdschriften. Vaak komen medestudenten met andere informatie naar de bijeenkomst dan jijzelf. Zo ontstaan er leerzame, maar vooral leuke discussies. Een ander voordeel aan deze onderwijsmethode is dat het verantwoordelijkheidsgevoel creëert bij mijn medestudenten en mij. Wij kunnen immers niet onvoorbereid naar de onderwijsgroep komen, zeker niet wanneer je gesprekleider of notulist bent.

Volgens mij vormt PGL een goede voorbereiding op de praktijk, omdat ik niet alleen bezig ben met relevante leerstukken maar daarnaast ook vaardigheden ontwikkel die ik later nodig zal hebben op de werkvloer, zoals discussiëren, samenwerken, leidinggeven, notuleren, informatie opzoeken, problemen analyseren en natuurlijk oplossen!