Ramon Scheurwater

Een studie kiezen is niet gemakkelijk. Er zijn zo veel verschillende wegen die je op kunt gaan, waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet.

Ramon Scheurwater

Student Dubbele bachelor en master in Economie en Recht

Een studie kiezen is niet gemakkelijk. Er zijn zo veel verschillende wegen die je op kunt gaan, waardoor je door de bomen het bos soms niet meer ziet. Zelf had ik echter een sterke neiging om me te onderscheiden van andere studenten door middel van een extra uitdaging. Die uitdaging heb ik gevonden in de Dubbele bachelor en master in Economie en Rechten.
Met dit dubbele programma kan je je immers verdiepen in twee verschillende wetenschappen, die op het eerste gezicht weinig met elkaar te maken hebben. Bij de studie Rechtsgeleerdheid leer je werken met de wettenbundel en analyseer je uitspraken van onze rechtssprekende instanties, terwijl de studie Economie en Bedrijfseconomie je bijvoorbeeld wiskundige benaderingen biedt. Toch zijn er bepaalde overlappingen tussen de twee studies, denk bijvoorbeeld aan fusies en de fiscaliteit. Hierdoor creëer je een brede basis voor jezelf, waarmee je problemen vanuit verschillende perspectieven kunt bekijken. 
Makkelijk is dit programma echter niet, je volgt immers niet één, maar twee studies. Gelukkig is het programma zo ingericht dat de studies goed te combineren zijn. Zo worden de colleges van Rechten enkel gegeven op vrijdag. Bovendien krijg je veel vrijheid, waardoor je zelf kan bepalen in welk tempo je de twee studies doorloopt. 
Omwille van deze flexibiliteit ben ik zeer tevreden met mijn studiekeuze; dit dubbele programma vormt een unieke uitdaging, maar de studiedruk is niet veel hoger dan bij andere studies. Bovendien wordt deze unieke combinatie enkel aangeboden door de Erasmus Universiteit in het ambitieuze en bruisende Rotterdam.

Heb je een vraag voor Ramon? Stuur hem dan een email.


 

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen