Suze van der Markt

Current facets (Pre-Master)

Werken in de evenementensector is geen 9 tot 5 kantoorbaan.
Suze van der Markt
'Intern Event Planning' bij Bite Club in Berlijn

“Als ‘Intern Event Planning’ bij Bite Club in Berlijn assisteer ik onder andere bij het organiseren van street-food markten en grote catering evenementen, communiceer ik met klanten en street-food verkopers over boekingen en houd ik me bezig met marketing op zowel sociale- als traditionele media.”

Lessen op persoonlijk en professioneel vlak

“Persoonlijk heb ik veel geleerd over het runnen van een kleine business. Ons team bestaat uit vier werknemers waarmee we evenementen voor meer dan 3.000 personen neerzetten. Ik heb geleerd dat je met een klein team heel ver kan komen. Ook heb ik geleerd dat werken in de evenementensector heel fluctuerend kan zijn. De dagen voor het evenement zijn meestal erg hectisch, de dagen erna zijn juist rustig. Ik vond dat een fijne manier van werken, want het is nooit saai. Zakelijk heb ik vooral veel over de evenementensector geleerd. Alles wat komt kijken bij het organiseren van een grote street-food markt of corporate catering heb ik nu onder de knie. Tijdens mijn stage kwam mijn studie goed van pas, met name dingen die ik had geleerd tijdens vakken als “Media & Communication theory”, “Organisatie van Kunst & Cultuur” en “Kunst & Cultuurbeleid”. Ook heb ik geleerd hoe je het beste met klanten en andere mensen uit het vak kunt samenwerken. Mede hierdoor heb ik ook geleerd hoe je een goed netwerk opbouwt.”   

 Werken in de evenementensector: ‘fast-paced’ en nooit saai

“Mijn stage is nog niet afgelopen maar tot nu toe vind ik het een hele leuke stage. Ik ben heel vrij in wat ik mag doen en wat ik kan doen, maar tegelijkertijd heb ik ook veel verantwoordelijkheid en leer ik erg veel. Ook vind ik de manier van werken in de evenementen sector erg interessant. Het is geen 9 tot 5 kantoorbaan, het is fast-paced en nooit saai. Ook vind ik het heel leuk om constant omringd te zijn door mensen die een passie hebben voor lekker eten, iets wat ik zelf ook heb. De combinatie van evenementen organisatie en de culinaire scene past perfect bij mij en hierin wil ik me na mijn studie zeker verder in verdiepen.”

Suze’s advies

“Zoek een stage bij een klein bedrijf, zodat je veel verantwoordelijkheid krijgt. Zorg dat je, voordat je aan je stage begint, duidelijk hebt gemaakt aan de organisatie wat je wil leren en wat je capaciteiten zijn. Als je wilt werken in de sector waarin je stage gaat lopen, zorg dat je een netwerk opbouwt en een goede indruk achterlaat. En wees niet bang om fouten te maken!”