Stedelijke vastgoedmarkten

Kantoren en stedelijke vastgoed aan het Weena in Rotterdam

De woningmarkt en kantorenmarkt zijn een barometer voor de aantrekkelijkheid van de stad. Veranderende voorkeuren in wonen, werken en consumeren zorgen voor vraagstukken. Ontwikkelingen gaan snel en functies interacteren: in het economische spel van vastgoedmarkten ontstaat de nieuwe stad.

Waarde, investeren en ontwikkelen

De experts van Erasmus UPT doen onderzoek naar:

 • de waarde,
 • de leegstand,
 • de ontwikkeling
 • en transformatie van vastgoed.

Aandacht gaat hierbij uit naar de woningmarkt, winkelvastgoed en commercieel vastgoed.

Onderzoeksvragen

Concrete vragen waar zij aan werken: Waar investeren publieke en private partijen in de woningmarkt en welke effecten levert dit op? Welk ontwikkelscenario levert het hoogste financiële en maatschappelijke rendement?

Analyseren, modelleren en visualiseren

Door het combineren van visuele (geografische) analyse, technische knowhow op het gebied van modelleren en programmeren, en een focus op feitelijke processen in de praktijk, maakt Erasmus UPT inzichtelijk hoe partijen in vastgoedmarkten handelen, investeren en transformeren.

Door nauw samen te werken met diverse partijen uit de praktijk zorgt Erasmus UPT voor unieke (onderzoek)combinaties op het gebied van data-analyse. De experts van UPT worden regelmatig gevraagd een (second)opinion te geven op (bouw)plannen en waarderingen.

Selectie van recente projecten

 • Restaurant table outside
  Waardering van de openbare ruimte door voetgangers en woningprijzen

  Analyse van de relatie tussen de waardering van de openbare ruimte door voetgangers en woningprijzen in Rotterdam.

 • Red apple Rotterdam
  Bouwen voor sterke schouders in Rotterdam

  Analyse van de geplande woningontwikkelingen in Rotterdam en de impact van deze plannen op het aanbod voor sociaal-economisch onafhankelijke inwoners.

 • Modelling and mathematics
  Validatie taxatiemodellen

  Evaluatie en validatie van taxatiemodellen gebruikt voor het waarderen van commercieel en residentieel vastgoed. Dit omvat een analyse van de wiskundige consistentie van het model en de marktconformiteit van de uitkomsten.

Betrokken onderzoekers

Vergelijk @count opleiding

 • @title

  • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen