Bestuurskunde

Carrièremogelijkheden voor Bachelor Bestuurskunde

Als afgestudeerd bestuurskundige aan de Erasmus Universiteit Rotterdam krijg je een vliegende start op de arbeidsmarkt. Of je nu wilt werken in de landelijke politiek, de problemen in je eigen stad wilt aanpakken of maatschappelijke organisaties wilt adviseren. Midden in het vuur van de dynamische stad Rotterdam leer je problemen effectief aan te pakken door mensen en organisaties te verbinden. Alles wat jij nodig hebt, zijn betrokkenheid en ambitie.

We raden je aan om na je bachelor ook een master te volgen, zodat je breed inzetbaar bent op de arbeidsmarkt. Met je Bestuurskunde diploma kun je bijvoorbeeld aan de slag als adviseur, beleidsonderzoeker of consultant bij overheidsorganisaties en adviesbureaus, maar ook bij bedrijven of belangenorganisaties die veel met overheidsorganisaties te maken hebben. Daarnaast kun je natuurlijk ook gaan werken bij internationale organisaties, zoals de Europese Unie of de Verenigde Naties. 

In mijn werk als consultant bij Ordina, pak ik complexe (maatschappelijke) organisatievraagstukken op om deze te optimaliseren.
Gerco Buijk-Dijkstra
Alumnus Bestuurskunde
Lees Gerco's verhaal over Gerco Buijk-Dijkstra
Tijdens mijn master liep ik stage bij het Ministerie van Binnenlandse zaken. Nu werk ik daar en houd ik me bezig met thema’s als diversiteit en leiderschap.
Wies Loeffen
Alumna Bestuurskunde
Lees Wies' verhaal over Wies Loeffen