Geschiedenis

Bestudeer het verleden en vergroot je blik op de wereld van nu

Opleiding

Bij deze bachelor zoek je in het verleden naar antwoorden op de vraagstukken van nu. Je focust op de moderne geschiedenis en wat zij ons kan leren over de hedendaagse politiek, cultuur en economie.

Meer over de inhoud van deze opleiding

Waarom deze opleiding?

In de Rotterdamse bachelor bestudeer je de moderne geschiedenis vanuit diverse hoeken en leer je de link te leggen tussen toen en nu. Je kennis over het verleden kun je later gebruiken in diverse beroepen. 

"Voor geschiedenis is Rotterdam de beste optie," schrijft de Keuzegids 2020 dan ook. De Rotterdamse bachelor kreeg de hoogste score van studenten, zij waarderen vooral hun kundige docenten.

Waarom deze opleiding?

Carrièremogelijkheden

Na een bachelor Geschiedenis in Rotterdam ben je méér dan klaar voor een carrière als historicus. Je bent door je analytische houding breed inzetbaar en kunt in verschillende banen aan de slag.

Bekijk je carrièrekansen

Samenvatting

Officiële CROHO naam
Geschiedenis
Programme name
Geschiedenis
Voertaal
Nederlands en Engels
Type
Bachelor
Tijdsduur
3 jaren
Locatie
Campus Woudestein, Rotterdam
Collegegeld (2021-2022)*
  • €2.168 (Wettelijk tarief: Nederlandse / EER-studenten)
  • €6.700 (Instellingstarief: Nederlandse / EER-studenten)
  • €6.700 (Instellingstarief: niet-EER-studenten)
  • * Let op: Iedereen die in het collegejaar 2021-2022 studeert, krijgt een korting van €1.084 op het hierboven genoemde reguliere tarief. Dit geldt zowel voor het wettelijk tarief als het instellingstarief (ook voor internationale studenten). Bekijk de informatiepagina www.eur.nl/collegegeld.
Lees meer