Na je studie

Geschiedenis
Geschiedenisstudent op campus

Na je bachelor Geschiedenis in Rotterdam ben je meer dan klaar voor een carrière als historicus. Dankzij je analytische houding ben je breed inzetbaar en kun je in verschillende functies aan de slag.

Zo werken historici niet alleen als onderzoeker of in het onderwijs, maar ook bij de overheid, grote bedrijven, culturele instellingen of de media. Juist omdat je als Rotterdams historicus kritische vragen durft te stellen en gemakkelijk verbanden legt tussen gebeurtenissen in het verleden en het heden, kom je in verschillende banen en sectoren goed tot je recht.

Diplomauitreiking Bachelor Geschiedenis
Diplomauitreiking Bachelor Geschiedenis
Diplomauitreiking Bachelor Geschiedenis
Diplomauitreiking Bachelor Geschiedenis

Zo werken historici niet alleen als onderzoeker of in het onderwijs, maar zijn zij ook actief bij de overheid, grote bedrijven, culturele instellingen of de media. Juist omdat je als historicus uit Rotterdam kritische vragen durft te stellen en gemakkelijk verbanden legt tussen gebeurtenissen uit heden en verleden, kom je in verschillende banen en branches tot je recht.

Alumni Geschiedenis

Het leven na een studie Geschiedenis

200

Career Days

Tijdens de bachelor Geschiedenis werk je al aan je toekomst op de arbeidsmarkt. Elk jaar organiseert ACE, de internationale faculteitsvereniging van de Erasmus School of History, Culture and Communication, de Career Days. Tijdens deze dagen ontmoet je oud-studenten Geschiedenis en hoor je wat zij zijn gaan doen na hun studie. Bovendien maak je kennis met organisaties waar je als historicus aan de slag kunt.

Een toekomst als onderzoeker? 

Dat zou er bijvoorbeeld uit kunnen zien als het leven van promovenda Siri Driessen.

Siri Driessen about her research on war memorial sites

Siri Driessen about her research on war memorial sites

Aansluitende masters

Na de bachelor Geschiedenis kun je verschillende kanten op. Je kan je een carrière starten of je studie vervolgen door het volgen van een master. Wil je verder studeren en je specialiseren? Bekijk de mogelijkheden.

Lees meer over de masters

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen