Geschiedenis
Bestudeer het verleden en vergroot je blik op de wereld van nu

Tijdens je studie Bachelor Geschiedenis

Introductieactiviteiten

Er is geen betere manier om je medestudenten te leren kennen dan tijdens de introductieactiviteiten die worden georganiseerd door de afdeling Geschiedenis. 

Extra uitdagingen tijdens de bachelor Geschiedenis

Stage 

Als geschiedenisstudent kan je tijdens je bachelor stagelopen. Hiermee verbreed je je horizon, doe je praktijkervaring op en breid je je netwerk uit. Misschien leer je zo wel je toekomstige werkgever kennen! 

Je kunt bijvoorbeeld stage lopen bij musea, archieven en culturele instellingen. Wie weet duik jij wel het archief in van de Gemeente Rotterdam, help je het Maritiem Museum met haar nieuwste tentoonstelling of organiseer je een conferentie voor het Instituut voor oorlogs-, holocaust en genocidestudies. 

Waar gingen studenten je voor?

Door mijn stage weet ik zeker dat ik werkzaam wil zijn in de mediasector en/of bij een uitgeverij
Phoebe Doughtie
werkte tijdens haar stage als contentspecialist bij NU.nl
Lees meer over de stage van Phoebe over Phoebe Doughtie
ik heb geleerd een balans te vinden tussen denken en doen
Eileen van der Burgh
liep stage bij Vers Beton, het ‘online tijdschrift voor de harddenkende Rotterdammers’
Lees meer over de stage van Eileen over Eileen van der Burgh
Ik stond tijdens de Coronacrisis midden in de gebeurtenissen en beslissingen in de politie
Frank van Gameren
deed zijn stage bij ONL, een op het mkb gerichte lobbyorganisatie in Den Haag.
Lees meer over de stage van Frank over Frank van Gameren

Studeren in het buitenland

Heb je altijd al een vreemde taal willen leren? Of ben je benieuwd hoe het is om geschiedenis te studeren in een ander land? Ga dan op uitwisseling tijdens je bachelor! De Erasmus Universiteit Rotterdam werkt samen met meer dan 30 universiteiten binnen en buiten Europa. De vakken die je tijdens je uitwisseling volgt tellen doorgaans mee voor je studie aan de EUR en je betaalt geen extra collegegeld. 

Honours Class

Studenten die ambitieus en getalenteerd zijn bieden wij meer: meer uitdaging, meer verdieping, meer betrokkenheid en een intensieve kleinschalige begeleiding. Voor een beperkt aantal studenten, geselecteerd op basis van studieresultaten en een motivatiebrief biedt de bachelor Geschiedenis in het 2e jaar van de bachelor een Honours class aan. Tijdens dit honoursprogramma verdiep je je in het thema 'de staat en de samenleving'.

Educatieve minor Geschiedenis

Als jij jezelf na je bachelor Geschiedenis wel voor de klas ziet staan, dan biedt de Educatieve minor Geschiedenis je de kans! Tijdens deze minor maak je kennis met de theorie en de praktijk van het leraarschap. Je volgt vakken over didactiek en pedagogiek en brengt je kennis in de praktijk tijdens een stage in het onderwijs. Na deze minor ben je in het bezit van een tweedegraadsbevoegdheid voor docent Geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Hiermee kun je geschiedenisdocent worden in de onderbouw van havo en vwo en het vmbo-t.