Aansluitende masters

Geschiedenis

Na drie jaar ontvang je je bachelordiploma. Daarna kun je verschillende kanten op. Je kunt een masteropleiding gaan volgen, maar je kunt ook je carrière starten als historicus.

Geschiedenis 

In de masteropleiding Geschiedenis kun je kiezen uit twee specialisaties. Ben je geïnteresseerd in Geschiedenis maar ben je op zoek naar een op de praktijkgerichte specialisatie? Dan is ‘Applied History’ het programma voor jou. Naast het beantwoorden van vragen als ‘Wat is de impact van games as Call of Duty op het historisch bewustzijn van jongeren’, krijg je ook de kans om praktisch bezig te zijn. Bijvoorbeeld door middel van een langere stage en het creëren van een script voor een documentaire in plaats van het schrijven van een wetenschappelijke master scriptie.

In de specialisatie ‘Global History and International Relations’ bestudeer je hoe internationale relaties historisch gezien ontstaan en veranderd zijn. Op basis van inzichten uit de sociale wetenschappen, politicologie en cultuurwetenschappen leer je zowel de grote lijnen en de unieke aspecten van historische gebeurtenissen.

Global Markets, Local Creativities (GLOCAL)

In dit twee jaar durende internationale masterprogramma onderzoek je hoe lokale organisaties, bedrijven en ondernemers zich verhouden tot de globale ontwikkelingen in hun sector. Tijdens deze master studeer je in het eerste half jaar aan de University of Glasgow, het tweede half jaar aan de Universitat de Barcelona. Daarna kun je kiezen of je de rest van je master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam of de Georg-August-Universität in Göttingen wil volgen.

Applied History
Global History and International Relations

De juiste studie gevonden?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen