Aansluitende masters

Geschiedenis
Geschiedenisstudent op campus

Na drie jaar ontvang je je bachelordiploma. Daarna kun je verschillende kanten op. Je kunt een masteropleiding gaan volgen, maar je kunt ook je carrière starten als historicus. Wil je een master volgen, dan kun je kiezen uit twee specialisaties binnen de Master Geschiedenis, of je volgt de Erasmus Mundus-master Global Markets, Local Creativities (GLOCAL).

Applied History

Ben je geïnteresseerd in Geschiedenis maar ben je op zoek naar een op de praktijkgerichte specialisatie? Dan is ‘Applied History’ het programma voor jou. Naast het beantwoorden van vragen als ‘Hoe moeten we omgaan met standbeelden uit de negentiende eeuw?’ en 'Hoe geven we erfgoed van migranten een plaats in Nederlandse musea?', krijg je ook de kans om praktisch bezig te zijn. Bijvoorbeeld door middel van een langere stage en het creëren van een script voor een documentaire of een plan voor een tentoonstelling in plaats van het schrijven van een wetenschappelijke master scriptie.

Global History and International Relations

In de specialisatie ‘Global History and International Relations’ bestudeer je hoe internationale relaties historisch gezien ontstaan en veranderd zijn. Op basis van inzichten uit de sociale wetenschappen, politicologie en cultuurwetenschappen leer je zowel de grote lijnen als de unieke aspecten van historische gebeurtenissen en langetermijnprocessen.

Global Markets, Local Creativities (GLOCAL)

In dit twee jaar durende internationale masterprogramma onderzoek je hoe lokale organisaties, bedrijven en ondernemers zich verhouden tot de globale ontwikkelingen in hun sector. Tijdens deze master studeer je in het eerste half jaar aan de University of Glasgow, het tweede half jaar aan de Universitat de Barcelona of de Uppsala Universitet. Daarna kun je kiezen om de rest van je master aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te volgen.

Is dit jouw studie?

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen