Liberal Arts & Sciences

Waarom Bachelor Liberal Arts and Sciences studeren

Een kleinschalige, intensieve en residentiële aanpak van Liberal Arts & Sciences. Je studie raakt vele academische vlakken en specialiseert zich via een Major, met de mogelijk om een Minor hieraan toe te voegen.

In Nederland zijn er een aantal University Colleges te vinden van hoge kwaliteit en aan ons wordt vaak de vraag gesteld wat nou precies de verschillen zijn. Dit zijn een aantal redenen waarom Erasmus University College (EUC) uitblinkt:

  • EUC’s actieve onderwijsaanpak heet Problem Based Learning; wij houden onze werkgroepen klein met maximaal 12 studenten, zodat je altijd intensief betrokken bent jouw educatie.
  • Ons gebouw is een prachtig gerenoveerd monument in het hartje van Rotterdam.
  • Een interdisciplinair bachelor programma dat meerdere Majors aanbiedt: van Economics & Busniness tot Humanities tot International Relations en meer.
  • Op campus wonen samen met de andere eerstejaars studenten van over de hele wereld is het eerste jaar verplicht; het helpt banden creëren in het eerste jaar, maar geeft studenten onafhankelijkheid in jaar twee en drie. De huisvesting zou niet centraler kunnen liggen. Het is tegenover het stadhuis gelegen in het dynamische hart van Rotterdam en slechts op tien minuten loopafstand van EUC.
  • Nauwe samenwerking met meer dan 30 masterprogramma’s bij de Erasmus Universiteit, inclusief een Pre-Med programma, om een overgang te faciliteren na het afstuderen van EUC’s bachelor programma.
  • Een unieke balans van keuze en structuur, waarin een derde van jouw vakken bestaat uit Academic Core, een derde tot jouw major behoren en de rest jouw vrije keuze is.
  • Een double degree met kunst. Samen met onze partners Codarts en de Willem de Kooning Academie bieden wij onze studenten een kans aan om een bachelor diploma in podium- of schone kunsten naast een bachelor diploma in Liberal Arts and Sciences te volgen.
At EUC you develop a strong skill-set... this was helpful in the selection procedure for my master in International Management/CEMS
Koen Wies
Alumnus Liberal Arts & Sciences

Erasmus University Rotterdam

Welkom bij de hoog aangeschreven Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR), een onderzoeksuniversiteit gelegen in de stad Rotterdam. EUR biedt 13 selectiebachelors aan en meer dan 50 top masterprogramma’s; in het Engels onderwezen.

De Erasmus Universiteit vindt haar oorsprong in 1913 als instituut dat bekend staat om haar economisten. Sindsdien is de universiteit internationaal bekend gaan staan voor haar sociale oriëntatie in onderwijs en onderzoek. Onze studenten (26000+) komen uit meer dan 100 landen over de hele wereld.

Erasmus University Rotterdam. Make it happen.

Erasmus University Rotterdam. Make it happen.