Toelatingseisen

Bachelor Geneeskunde

Wil jij Geneeskunde studeren in Rotterdam?

Schrijf je dan op tijd in! Het Erasmus MC selecteert al haar eerstejaarsstudenten zelf. Meld je vóór 15 januari 2017 aan voor de decentrale selectie en laat zien dat je bij ons past. Kijk voor alle details op www.erasmusmc.nl/geneeskunde/studiekiezers/decentrale-selectie.

Hoe verhoog jij je kansen bij decentrale selectie?

Wij zoeken niet alleen studenten met hoge eindcijfers, maar ook studenten die iets extra's te bieden hebben. Heb je bijvoorbeeld een bijbaan in de zorg of ben je actief op school bij de leerlingenraad? Doe je op (sub)topniveau aan sport of muziek? Voor de plaatsen Geneeskunde geldt jaarlijks een maximum aantal studenten. Dit wordt door de overheid bepaald. Voor de Erasmus Universiteit is het aantal plaatsen gesteld op 410.

Toelatingseisen 

Vwo-einddiploma met het profiel Natuur en Gezondheid met het vak Natuurkunde of het profiel Natuur en Techniek aangevuld met het vak Biologie.

Met een hbo- of niet-medische propedeuse moet je het vwo-eindexamen Natuurkunde, Scheikunde, Biologie en Wiskunde A hebben gehaald.

Volgde je een buitenlandse vooropleiding? Kijk dan op: www.eur.nl/english/bachelor/admission/.

Ouder dan 21?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je onvoldoende vooropleiding? Dan kun je na een toelatingsonderzoek (het zg. colloquium doctum) mogelijk toch de opleiding Geneeskunde volgen. Kijk voor meer informatie over het colloquium doctum op colloquium.eur.nl. De vakken Nederlands en Engels kunnen uitsluitend via de colloquium doctum toetsen worden behaald, deze toetsen dienen te worden aangevuld met vwo certificaten voor wiskunde, scheikunde, biologie en natuurkunde.

Meer specifieke informatie over: