Pedagogische Wetenschappen

Tijdens je studie Bachelor Pedagogische Wetenschappen

Stage

De opleiding Pedagogische Wetenschappen is wetenschappelijk en tegelijk praktijkgericht. Zo ontwikkel je onderzoeksvaardigheden, gespreksvaardigheden en diagnostische vaardigheden. Hiervoor zijn practica ingericht, waarbij je vaardigheden in een onderwijsruimte oefent.

In het derde jaar ga je praktijkervaring opdoen door stage te lopen. Je kunt bijvoorbeeld meelopen bij een dagbehandelcentrum voor moeilijk opvoedbare jongeren. Of misschien snuif je liever de dagelijkse praktijk op van een school voor speciaal onderwijs, een kinderdagverblijf of het Centrum voor Jeugd en Gezin. Het kan allemaal.

Studievereniging

Cedo Nulliik wijk voor niets.

Cedo Nulli is de lijfspreuk van Desiderius Erasmus en de naam van de faculteitsvereniging van Erasmus School of Social and Behavioural Science. Koop bij Cedo Nulli je studieboeken met korting, bezoek lezingen, workshops, congressen en ga mee op studiereis. Ook de (thema)feestjes en borrels mogen we niet vergeten. Ga vooral voor een jaar in het bestuur: een onmisbare ervaring. 

Kijk op www.cedonulli.nl.

NMUN Delegation 2019

Studeren in het buitenland

Binnen de opleiding Pedagogische Wetenschappen is er de mogelijkheid om in het buitenland te gaan studeren. Een tijdje in een ander land studeren is voor de meeste studenten een geweldige ervaring. Je maakt kennis met andere culturen en verbreedt je horizon. Bovendien biedt buitenlandervaring je de mogelijkheid om je te onderscheiden van andere studenten en dit maakt je aantrekkelijk voor werkgevers.

Studeren in het buitenland hoeft ook niet ingewikkeld of duur te zijn. Het Exchange Office van ESSB heeft veel ervaring met de administratieve ondersteuning van studenten die op uitwisseling gaan en daarnaast zijn er beurzen beschikbaar om je reis financieel te ondersteunen. Wij stimuleren onze studenten steeds meer om tijdelijk in het buitenland te gaan studeren en jij kunt er zelf voor kiezen om hier je voordeel mee te doen.