Toelating

Pedagogische Wetenschappen

Heb jij interesse in de ontwikkeling van kinderen en bijbehorende vraagstukken over opvoeding en onderwijs? Wil je meer leren over opvoedstijlen binnen andere culturen? Wil je bijdragen aan beter onderwijs in multiculturele scholen? Heb je affiniteit met kinderen die leer- of gedragsproblemen hebben? Dan is deze opleiding écht iets voor jou.

Om een opleiding aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te mogen beginnen, zijn er diverse toelatingseisen. Je kan worden toegelaten met:

  • een vwo-diploma;
  • een propedeuse van een hbo- / wo-opleiding;
  • een buitenlands diploma.

Studiekeuzecheck

De opleiding Pedagogische Wetenschappen biedt alle aankomende studenten een StudieKeuzeCheck aan. Afhankelijk van je vooropleiding ben je eventueel verplicht tot deelname aan de bepaalde onderdelen. Voor Pedagogische Wetenschappen bestaat deze check uit een digitale vragenlijst: verplicht voor alle aanmelders.

Toelatingseisen vwo-diploma

Je kunt met alle profielen instromen.

Toelatingseisen hbo- en wo-propedeuse

Je wordt ook toegelaten met een propedeuse- of einddiploma van een erkende universitaire of hbo-opleiding. Statistiek is een belangrijk onderdeel van de bachelor Pedagogische Wetenschappen. Daarom is het advies om je kennis van wiskunde op vwo-6 niveau bij te spijkeren.

Toelatingseisen buitenlands diploma

Als je je aanmeldt met een niet-Nederlands diploma moet je rekening houden met toelatingstoetsen. Dit kan een toets Nederlands en/of Engels zijn. We adviseren daarom je zo snel mogelijk voor de studie Pedagogische Wetenschappen in Studielink aan te melden. Na aanmelding ontvang je een e-mail met een link naar het Osiris Aanmeldportaal en het verzoek een aantal documenten te uploaden (diploma (indien beschikbaar) en cijferlijst). Na ontvangst zullen we je aanmelding op toelaatbaarheid controleren en je hierover per e-mail informeren.

Let op: ook een International Baccalaureate of European Baccalaureate behaald in Nederland valt in deze categorie.

Voor algemene vragen over toelating met een niet-Nederlands diploma kun je een e-mail sturen naar admissions.office@eur.nl.

Aanmelden en inschrijven

Aanmelden en inschrijven voor een opleiding doe je via Studielink. Je bereikt Studielink via www.studielink.nl 

Studielink maakt het zowel instellingen als studenten makkelijker. Je hoeft je maar op één plek in te schrijven, uit te schrijven of een adreswijziging door te geven. Ook kun je via Studielink een verzoek tot studiefinanciering indienen bij de DUO (voorheen IB-groep).

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen