Waarom deze studie

Pedagogische Wetenschappen

Waar gaat deze studie over?

Wil jij werken aan hedendaagse vraagstukken in opvoeding en onderwijs? Kies dan voor Pedagogische Wetenschappen in Rotterdam.

Als student Pedagogische Wetenschappen leer je vanuit verschillende invalshoeken naar kinderen, jongeren en hun opvoeders te kijken. Je onderzoekt hoe de omgeving waarin jongeren opgroeien effect heeft op hun gedrag en ontwikkeling. Je leert bijvoorbeeld hoe je de talenten van kinderen met een leerachterstand tot ontwikkeling kunt brengen. Bovendien bekijk je welke onderwijsmethodes ervoor zorgen dat jongeren beter presteren op school. 

Past deze studie bij jou?

Deze opleiding in Rotterdam biedt jou:

  • aandacht voor  kinderen en jongeren in hun leefomgeving;
  • actuele inzichten in opvoeding en onderwijs;
  • een sterke verbinding tussen kennis en praktische vaardigheden in de multiculturele stad Rotterdam;
  • kleinschalig en uitdagend onderwijs.

Testimonials

Joshua Kooijman

Joshua Kooijman - Student Pedagogische Wetenschappen

De brede en multidisciplinaire aanpak van de bachelor stelt mij in staat om verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen te bestuderen.
De brede en multidisciplinaire aanpak van de bachelor stelt mij in staat om verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen te bestuderen.

Na het afronden van mijn eerste jaar aan de pabo en het ervaren van het lesgeven in de praktijk, merkte ik dat ik verder de diepte in wilde gaan en meer theoretische kennis wilde opdoen. Hoewel ik genoten heb van het lesgeven, voelde ik de behoefte om een breder perspectief te krijgen op het onderwijs en de ontwikkeling van kinderen. Daarom heb ik besloten om over te stappen naar de studie Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Na het afronden van het eerste jaar van mijn studie Pedagogische Wetenschappen, kan ik al zeggen dat ik veel heb geleerd en gegroeid ben. De overgang van de praktijkgerichte benadering van de pabo naar de meer theoretische insteek van Pedagogische Wetenschappen was even wennen, maar ik merkte al snel dat ik me hierin thuis voelde. Zelf vond ik het eerste jaar heel interessant. De brede en multidisciplinaire aanpak van de bachelor stelt mij in staat om verschillende aspecten van de ontwikkeling van kinderen te bestuderen. Er zijn theoretische vakken zoals ontwikkelingspsychologie en persoonlijkheidsleer, maar ook zijn er practica zoals gespreks- en testvaardigheden. De combinatie hiervan heb ik als erg fijn ervaren. Daarnaast is de studie prima te combineren met een bijbaan. Zelf heb ik gewerkt als bijlesdocent, wat ook aansluit bij de studie.

Nu ik op het punt sta om aan mijn tweede jaar van de studie Pedagogische Wetenschappen te beginnen, kijk ik uit naar de verdieping en verbreding van mijn kennis. Ik ben enthousiast om me verder te verdiepen in onderwerpen als ontwikkelingspsychologie, onderwijskunde en orthopedagogiek.

Aan de studiekiezers wil ik meegeven dat ik het zelf fijn vond om bij de opendagen aanwezig te zijn. Hier krijg je een goed beeld van de sfeer als je studeert aan de Erasmus Universiteit!

Eefje Groot Koerkamp

Eefje Groot Koerkamp - Student Pedagogische Wetenschappen

De bachelor is heel multidisciplinair waardoor we veel verschillende vakken krijgen
Eefje Groot Koerkamp - studente Pedagogische Wetenschappen
De bachelor is heel multidisciplinair waardoor we veel verschillende vakken krijgen

Na de middelbare school heb ik ervoor gekozen om Pedagogische Wetenschappen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam te gaan studeren. Sinds ik mij kan herinneren ben ik al geïnteresseerd in het gedrag van de mensen om mij heen, en ik vind opvoeding heel interessant. Dit is dan ook de reden dat ik heb gekozen voor deze bachelor.

In deze opleiding heb ik tot nu toe heel veel geleerd over de ontwikkeling van kinderen en hoe opvoeding en omgeving hieraan bijdragen. De bachelor is heel multidisciplinair waardoor we veel verschillende vakken krijgen zoals biologie, criminologie, geschiedenis maar ook bijvoorbeeld rechten vakken. Hierdoor heb ik nu aan het einde van mijn bachelor een hele brede kijk op alles wat met kinderen, opvoeding en hun omgeving te maken heeft.

Na mijn bachelor Pedagogische Wetenschappen wil ik de master Orthopedagogiek gaan studeren, ook aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Ik heb het hier in Rotterdam namelijk erg naar mijn zin! Als jij het ook leuk vindt om te leren over de ontwikkeling van kinderen, opvoeding en onderwijs, dan is de studie Pedagogische Wetenschappen misschien wel iets voor jou!

Eefje Groot Koerkamp - studente Pedagogische Wetenschappen

Denise van Dijk

Denise van Dijk - Student Pedagogische Wetenschappen

Toen ik op de open dag bij Pedagogische Wetenschappen ging kijken, wist ik meteen dat dit mijn studie was.
Toen ik op de open dag bij Pedagogische Wetenschappen ging kijken, wist ik meteen dat dit mijn studie was.

Bij het kiezen van een studie heb ik vooral mijn gevoel gevolgd. Toen ik op de open dag bij Pedagogische Wetenschappen ging kijken, wist ik meteen dat dit mijn studie was. De studie is ontzettend breed opgezet. Je leert over kinderen en jongvolwassenen (0-25 jaar) vanuit verschillende perspectieven. De studie focust zich op drie verschillende richtingen: orthopedagogiek, gezinspedagogiek en onderwijskunde. Daarnaast hebben we vakken die zich richten op andere gebieden zoals psychologie, criminologie en sociologie. Wat ik erg waardeer aan de studie is dat je een uitgebreid beeld krijgt van de ontwikkeling van kinderen en je je vervolgens naar eigen interesse nog verder kunt specialiseren.

Zelf ben ik nu aan het afstuderen en ik merk dat ik veel kennis heb opgedaan die goed toe te passen is. De studie is universitair en daarom wetenschappelijk, maar we werken binnen de studie ook erg praktisch. We leren over het testen van kinderen, het uitvoeren van interviews en het voeren van psychologische gesprekken met ouders. Tot slot wordt de studie afgesloten met een stage naar keuze zodat je jezelf kan ontwikkelen in de richting die je zelf interessant vindt. 

Een studie kiezen is knap lastig! Twijfel je nog over deze studie en wil je overzicht hebben? Ontvang een overzichtelijke digitale brochure van deze opleiding.

Brochure aanvragen
Nog niet helemaal zeker over je keuze? Vraag een brochure aan!

Vergelijk @count opleiding

  • @title

    • Tijdsduur: @duration
Vergelijk opleidingen